Tamindžija poručio Vukanoviću: Lične frustracije i patološka, bolesna mržnja se ne liječe na pres konferencijama | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Tamindžija poručio Vukanoviću: Lične frustracije i patološka, bolesna mržnja se ne liječe na pres konferencijama

Izvor: Trebinje danas | Datum:07.11.2023.

Ilija Tamindžija, izvršni direktor za proizvodnju i tehničke poslove u HET-u, oglasio se na svom facebook profilu, povodom brojnih optužbi Nebojše Vukanovića. ,,Lične frustracije i patološka, bolesna mržnja se ne liječe na pres konferencijama", napisao je Tamindžija.

,,Radujem se Vukanovićevim krivičnim prijavama. Već smo ih imali prilikom gradnje bazena i tunela i te su prijave odbačene. I ovog puta smo ubijeđeni da radimo u skladu sa zakonom i da će to biti i potvrđeno, a oni koji ništa ne rade nego se samo bave spekulacijama, neka izvole.'' poručuje Tamindžija.

Tamindžija objašnjava da odgovorni u HET-u nikada ne bi dozvolili da svjesno naprave bilo kakav propust, a kamoli da dobiju krivičnu prijavu zbog izvođenja javnih poslova.

,,Svima koji su dobronamjerni i vide svojim očima, jasno je da su radovi na mostu u odmakloj fazi, sve najznačajnije aktivnosti gradnje mosta, kao što su stope, su završene i krenulo je premoštavanje, pa ćemo do ljeta imati završene radove na mostu, koji će biti u sklopu velike obilaznice koja bi ovih dana trebalo da se ugovori - ostatak od naselja Aleksina međa do Banjevaca", ističe on.

Ilija Tamindžija  ukazuje na veliki je značaj ovog mosta za građane Trebinja, jer će kako kaže, donijeti značajano povećanje cijene metra kvadratnog zemljišta, ali i smanjenje saobraćajnih gužvi.  Prema njegovom mišljenju, to je najveći most na rijeci Trebišnjici, nešto više od 500 metara. Jedan tako komplikovan objekat možete samo da vidite na Koridoru 5C, preko Neretve, kod Počitelja.

,,Vukanović je nekada govorio da je početak radova na mostu obilježen samo zbog predizborne kampanje, te da taj most ne bi završile Kina i Japan. Toliko je to bilo nestvarno u njegovim očima, a sada kad se most završava hoće, tobož, da pažnju javnosti skrene u drugom smjeru i da kaže da se tamo nešto krade." prijestio se Tamindžija.

Objasnio je da razlog zašto radovi nisu krenuli kada je potpisan ugovor je u tome što je HET u tom periodu imao problem sa likvidnošću i Hidroelektranom Dubrovnik, pa je izvođač radova uveden u posao kad smo osjetili da možemo pratiti finansiranje.

,,Tačno je da smo imali aneks koji se odnosio na dodatne radove koji su prouzrokovani onim što nismo znali u periodu tenderisanja mosta da će se desiti, a odnosi se na geologiju. Pozivam Vukanovića da, ukoliko ima stručne ljude, bude nezvanični vještak nad izvođenjem radova na mostu" objašnjava Ilija.

Tamindžija je istakao da rok za izgradnju mosta nije probijen, nego se u startu kasnilo sa uvođenjem izvođača u posao zbog poznatih problema koje je HET u tom trenutku imao zbog HE Dubrovnik.

Sa zadovoljstvom je najavio  da će najveći most na rijeci Trebišnjici biti završen naredne godine, da služi na korist svim građanima Trebinja i Hercegovine.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: