Mirko Ćurić: Uskoro više sredstava od koncesionih naknada | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Mirko Ćurić: Uskoro više sredstava od koncesionih naknada

Izvor: radio Trebinje | Datum:09.12.2023.

Grad Trebinje i opštine Gacko i Mrkonjić Grad predložili su povećanje koncesione naknade od hiroelektrana, termoelektrana i solarnih elektrana za lokalne zajednice, a u narednom periodu će preko Saveza opština i gradova da ide prijedlog prema nadležnom ministarstvu, rekao je za Radio Trbinje gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić, koji je danas u Baljaluci prisustvovao sjednici Predsjedništva Saveza opština i gradova Republike Srpske.

„Takođe, za povećanje izdvajanja za lokalne zajednice po osnovu koncesione naknade je i opština Bileća, koja će ići sa svojim prijedlogom, tako da se nadam da će ovi zahtjevi uskoro biti prihvaćeni. Mi smo procijenili da se iznos od koncesionih naknada za lokalne zajednice poveća za oko 27 procenata i mišljenja smo da moramo biti realni, kada su naši prijedlozi u pitanju, jer svjesni smo činjenice da i energetski sektor mora da izdvaja određena sredstva da bi održavao postojeću infrastrukturu i da bi se stvarali novi prihodi“, rekao je gradonačenkik Ćurić.

Prema njegovim riječima, na sastanku kome je prisustvovao i premijer Radovan Višković,  predstavljena i nova dionica puta Tjentište -Foča- Šćepan polje, koja bi trebalo da se radi već naredne godine.

Sjednici Predsjedništva Saveza opština i gradova prisustvovale su i ministar finansija Zora Vidović i ministar uprave i lokalne samouprave Senka Jujić.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: