Petrović: Sindikat ima pravo da negoduje, međutim činjenice govore suprotno ( VIDEO ) | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Petrović: Sindikat ima pravo da negoduje, međutim činjenice govore suprotno ( VIDEO )

Izvor: HERCEG TV | Datum:11.12.2023.
 
Luka Petrović, generalni direktor Elektroprivrede Republike Srpske, gostujuću u jutarnjem programu Herceg televizije govorio je o najavljenom protestu Sindikata ERS-a. Naime, Sindikat ERS-a je zakazao proteste simbolično 12. 12. u 5 do 12, ukoliko ne budu ispunjeni određeni zahtjevi.
 

 

Petrović ističe da Sindikat ima pravo da negoduje, međutim činjenice ne govore tako. On poručuje da je energetski sektor jedan od najstabilnijih sektora i najviši po platama kada je u pitanju privreda Republike Srpske.

Povećavanjem minimalne plate u Republici Srpskoj došlo je do smanjenja razlika između stručnog kadra, kaže Petrović. Dodaje da su na kolegijumu direktora u Ugljeviku ustanovili  da se ta razlika mora povećati, kako u distribuciji tako i u proizvodnji.

Petrović ističe da su distributivna preduzeća izvršila svoju reorganizaciju i da posluju na osnovu onoga što im regulatorna komisija u Trebinju odobri.

 ’Međutim, ta sredstva nisu dovoljna da bi se mogle plate značajno povećavati i da bi se mogla održavati stabilna distributivna mreža u RS. I to je jedan od razloga zašto su distribucije tražile da formiraju  svoj pojedinačni kolektivni ugovor na nivou distributivne djelatnosti’  kaže Petrović.

Petrović ističe da Sindikat hoće da matično preduzeće upravlja platama u drugim sektorima, a to nije prirodno. Matično preduzeće će da podrži svaku aktivnost u proizvodnim i distributivnim preduzećima u skladu sa njihovim mogućnostima, za povećanje plata ali i za funkcionalnost, jer smo po odluci Vlade RS obavezni da održimo energetsku stabilnost, prema tome imamo kontinuiranu komunikaciju sa Sindikatom, poručuje Petrović.

Ovom prilikom, Petrović je istakao da predsjednica Sindikalnog odbora Matičnog preduzeća ERS-a Koraljka Kovačević Markov ima mjesečna primanja preko 6 000 KM.

 


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: