Mihić u Nevesinju - Intenziviranje realizacije projekta vodosnabdijevanja | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Mihić u Nevesinju - Intenziviranje realizacije projekta vodosnabdijevanja

Izvor: www.opstinanevesinje.rs | Foto: www.opstinanevesinje.rs | Datum:08.02.2017.

Pomoćnik ministra finansija Republike Srpske u resoru za upravljanje investicijama Radmila Mihić, danas je na radnom sastanku sa rukovodstvom Opštine Nevesinje i predstavnicima Hidroelektrana na Trebišnjici razmatrala mogućnosti intentiviranja realizacije projekta vodosnabdijevanja.

-Dogovorili smo ubrzanu realizaciju Projekta rekonstrukcije vodovodnog i kanalizacionog sistema u opštini Nevesinje i krećemo u provođenje onoga što je predviđeno projektom. Prioritet je rješavanje pitanja prečistača pitke vode na području Nevesinja- izjavila je Mihić, a prema njenim riječima u narednih mjesec dana može se očekivati raspisivanje zvaničnog tendera za izbor izvođača radova.

Mihić je sa načelnikom nevesinjske opštine, Milenkom Avdalovićem, dogovorila dinamiku i drugih aktivnosti koje se odnose na smanjenje gubitaka na vodovodnom sistemu, proširenje vodovodne mreže i saradnju sa Hidroelektranama na Trebišnjici u vezi sa potencijalnim izvorištem Jama Udbina, uzimajući u obzir da bi značajan dio investicionih aktivnosti preuzeo HET.

-Smatramo da bi uključivanje izvorišta Jama Udbina u vodovodni sistem bilo od velike važnosti za kvalitet vodosnabdijevanja, te takvu investiciju moramo upotpuniti sa onim što podrazumijeva naše zakonodavstvo - rekla je Mihić objašnjavajući da se misli na validne podatke o kvalitetu sirove vode u tom izvorištu i kapacitetu, te hidrauličkom proračunu koji će odgovoriti na pitanje šta se dobija uključivanjem izvorišta u cjelokupan vodovodni sistem.

Ona je pozdravila napore opštinskog rukovodstva da se riješi strateško pitanje vodosnabdijevanja i opredijeljenost da se ovom problemu pristupi što urgentnije.

- Mi smo sada na dobrom putu cjelovitog i sistematskog rješavanja vodosnabdijevanja Nevesinja.Tokom ove godine ići će tender za izgradnju prečistača pitke vode na jezeru Alagovac i tako će biti rješen problem kvaliteta vode. Pored toga radićemo na rješavanju gubitaka vode u vodovodnoj distributivnoj mreži u našem gradu- rekao je Avdalović, naglašavajući da su gubici najveći u ulicama Cara Dušana i Nemanjića.

- Planirali smo da sredstvima koja će najvjerovatnije biti grant Vlade RS promijenimo vodovodnu mrežu i smanjimo gubitke u tim ulicama, a zatim ćemo ići na smanjenje gubitaka usljed pojave divljih priključaka i krađe vode- konstatovao je Avdalović i nagovijestio izgradnju kolektora za fekalne i otpadne vode u pojedinim gradskim i prigradskim naseljima naredne godine.

- Radi se o planskom, sistematskom i dobro organizovanom rješenju vodosnabdijevanja i sistemu otpadnih voda, te smatram da ćemo to ove i iduće godine rješiti na zadovoljavajući način i u interesu svih građana Nevesinja- istakao je Avdalović.


Tekst: Sanja Kovač


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: