Skupština grada: Prve odluke u novoj godini | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Skupština grada: Prve odluke u novoj godini

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:09.02.2017.

Na prvom ovogodišnjem zasjedanju, Skupština grada usvojila je odluku o mjesnim zajednicama na području Grada Trebinja, te o raspisivanju izbora za članove savjeta mjesnih zajednica.

Kako je obrazloženo, mjesne zajednice na području Grada Trebinja biće podijeljene na sektore, kako bi ravnomjernije bili birani članovi Savjeta mjesnih zajednica.

Zbog promjene pravnog osnova Skupština je donijela novu odluku o osnivanju Agrarnog fonda Grada Trebinja, te ponovo imenovala članove upravnog odbora.

Donesena je i odluka o izmjenama i dopunama odluke o osnivanju Javnog preduzeća „Rad“ d.o.o. Trebinje.

Kako je pojašnjeno u obrazloženju, Javno preduzeće „Rad“ preimenovano je u Javno preduzeće „Radnik“ d.o.o Trebinje, jer se prvobitan naziv već nalazi u registru preduzeća.

Uz izvještaje su, na prijedlog usvojene odluke o izmjenama odluke o uslovima i načinu obavljanja javnog prevoza lica i stvari, kao i o uslovima, načinu i organizaciji obavljanja taksi prevoza na području Trebinja.

Skupština je donijela odluku o osnivanju manifestacije „Trebinjsko kulturno ljeto“, kojom se, kako je pojašnjeno, obezbjeđuje kontinuitet manifestacije „Trebinjskih ljetnih svečanosti“, samo pod novim imenom, koje predlagač smatra prikladnijim sadržajima manifestacije.

Skupština je imenovala i članove Savjeta „Trebinjskog kulturnog ljeta“.

Odbornici su na današnjoj sjednici razriješili članove komisije i drugostepene komisije za dodjelu stipendija, te imenovali nove članove.

Odbornici su usvojili i odluku o visini naknade za rad članova Odbora za žalbe u Gradskoj upravi Grada Trebinja.

Usvojena je i odluka o izradi zoning plana „Petrina –Podgljivlje“, kojim će se definisati osnovna namjena prostora, planirati mjere zaštite svakog vida neplanirane izgradnje na ovom području, a sa ciljem da se trasira budući saobraćajni koridor, kao i nastavak započete obilaznice.

Bez rasprave odbornici su usvojili i prijedlog odluke o pristupanju izmjeni dijela Regulacionog plana „Bregovi“ i Regulacionog plana „Abazovina –Studenac“.

Odbornici su na jučerašnjoj sjednici usvojili odluku o utvrđivanju osnovice za obračun rente, te odluku o prosječnim jediničnim cijenama radova komunalne i druge javne infrastrukture i uređenja javnih površina, odluku o visini naknade za troškove uređenja gradskog građevinskog zemljišta, odluku o načinu i uslovima prodaje nepokretnosti u svojini Grada Trebinja i odluku o imenovanju komisije za prodaju građevinskog zemljišta.

Skupština je usvojila izvještaj komisija za internu kontrolu za Javne ustanove Agencija za mala i srednja preduzeća, Dom mladih, Turističke organizacije Grada Trebinja.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: