Sastanak koordinacionog tima za izradu srednjoročnog plana kapitalnih investicija | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Sastanak koordinacionog tima za izradu srednjoročnog plana kapitalnih investicija

Izvor: Grad Trebinje | Foto: Grad Trebinje | Datum:10.02.2017.

U januaru 2017. godine, gradonačelnik je formirao Koordinacioni tim za izradu srednjoročnog Plana kapitalnih investicija, za period 2017-2022. godine.

Predsjedavajući tima je gradonačelnik, Luka Petrović, a članovi tima su predstavnici gradske administracije, predstavnici javnih preduzeća, privrede iz realnog sektora, javnih ustanova, mjesnih zajednica.

DSC 0891 800

Danas je bio prvi sastanak Tima, na kome je gradonačelnik informisao sve članove o pravcima razvoja grada, kao i o važnijim projektima koji su u fazi realizacije ili će se realizovati  u narednom periodu.

Takođe je naglasio da se izradi ovog srednjoročnog Plana pristupilo sa namjerom da se aktiviraju svi subjekti u našem gradu, kako pravna tako i fizička lica, da uzmu aktivno učešće u kreiranju razvoja infrastrukture grada. Na ovaj način će se postići da grad razvijamo planski i ravnomjerno, sa tačno definisanim izvorima finansiranja za svaku investiciju. Još je naglašeno da se radi o integralnom planu u kome će biti obuhvaćene sve investicije koje će se realizovati na teritoriji Grada, bez obzira ko je investitor.

DSC 0888 800

Zadatak Koordinacionog tima je da pripremi potrebnu dokumentaciju, odnosno Odluke, Pravilnike, Obrazac za kandidovanje projekata, javni poziv za kandidovanje projekata, te da boduje sve pristigle projekte i sačini nacrt srednjoročnog Plana kapitalnih investicija koji će predlagač predložiti Skupštini na usvajanje.

Zaključak sa sastanka je da se za prvu narednu sjednicu Skupštine Grada pripreme  Odluke, kako bi se moglo pristupiti realizaciji gore navedenih zadataka.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: