Grad Trebinje: Održan sastanak povodom pripreme Investicione konferencije "Trebinje 2017." | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Grad Trebinje: Održan sastanak povodom pripreme Investicione konferencije "Trebinje 2017."

Izvor: Grad Trebinje | Foto: Grad Trebinje | Datum:11.02.2017.

U prostorijama Gradske uprave Trebinje održan je sastanak povodom pripreme Investicione konferencije „Trebinje 2017“. Sastanku je prisustvovao i prof. dr Jasmin Komić, ministar nauke i tehnologije u Vladi RS koji je i član Tima za pripremu Investicione konferencije Trebinje 2017. godine.

Cilj konferencije je promocija grada Trebinja kao poželjne investicijske destinacije za strane i domaće investitore, kao i predstavljanje dosadašnjih koraka koje je Grad Trebinje poduzeo s tom svrhom. Konferencija bi se održala u trajanju od dva dana, u prostorijama Kulturnog centra Trebinje. Planirana konferencija će biti održana u maju mjesecu.

Na konferenciji se očekuje prisustvo eminentnih eksperata i predstavnika kompanija iz sektora građevinarstva, energetike, poljoprivrednog/prehrambenog, turizma i trgovine, predstavnici banaka, osiguranja te predstavnici privrednih komora i prijateljskih gradova. Namjera je da pružimo iformacije domaćim i stranim investitorima o aktivnostima Grada Trebinja i kakvi su planovi u predstojećem periodu, posebno u smislu unapređenja poslovnog ambijenta i drugih mjera.

DSC 0879 800

Na sastanku je zaključeno:

Za potrebe održavanja Konferencije, u saradnji sa nadležnim organima, napraviće se pregled svih projekata koji će biti kandidovani za područje Grada Trebinja. Radi se o projektima iz oblasti građevinarstva, poljoprivrede, turizma, trgovine i drugih oblasti. U procesu je i izrada srednjoročnog plana Grada Trebinja koji će poslužiti i za potrebe investicione konferencije. Ovakve konferecije su potrebne da bi se ubrzao ekonomski razvoj Grada Trebinja. Potrebno je pripremiti katalog investicija u kome će biti predstavljeni projekti, kao i brošura kako registrovati preduzeća, kako do građevinske dozvole i dr., potom subvencije koje Grad nudi.

Naredne aktivnosti koje će Tim provoditi odnose se na postupak izrade  PROGRAMA, PROMOCIJE I PREZENTACIJE.

Takođe, u cilju predlaganja projekata/ideja koje bi trebalo prezentovati na konferenciji, biće uspostavljen SAJT, putem kojeg će svi zainteresovani u periodu od 30 dana, moći predlagati projekte, ideje, sugestije.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: