HIT VIDEO trebinjske opozicije – NI ONI NISU ZNALI O ČEMU DA PRIČAJU | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

HIT VIDEO trebinjske opozicije – NI ONI NISU ZNALI O ČEMU DA PRIČAJU

Izvor: rejting info | Datum:29.01.2024.

Na presu trebinjske opozicije ispred Elektroprivrede pričalo se o auto-putevima, pravosuđu, borcima, zgradama, muzejima, fudbalu, košarci pa čak i o lijepom vremenu.


  “Nosimo danas sunčane naočale zato što je ovo nebo najljepše na svijetu, bar po meni“, kaže PDP-ov Ljubiša Krunić.
Sve teme nije bilo lako pohvatati ni novinarima a ni političarima.

Pravi povod za pres bila je Elektroprivreda i, kako opozicionari kažu, njihove mimo zakona urađene javne nabavke i tenderi.

 


“Tenderska dokumentacija ovog postupka decidno pokazuje da je ovo postupak koji je isključivo za javnu nabavku usluga reklamiranja ERS-a i da cjelokupni iznos novca od 790.000 maraka bez PDV-a ide isključivo agenciji Iksplod medija, dakle ne postoji nijedan jedini pisani trag da će se ovaj novac podijeliti bilo kakvim drugim organizacijama“, kaže SDS-ova Milica Radovanović.

“Evo danas smo mi podnijeli novu krivičnu prijavu za koju se ishod zna jer je ova zgrada preko puta nas prva…. Kako danas ako je nedjelja? Pa evo poslaćemo je sutra formalno ako treba ali smo je napisali“, kaže lider Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović.

Na odgovor iz Elektroprivrede Srpske se nije mnogo čekalo. Demantovali su sve navode.

“Radi se o ljudima koji apsolutno ne poznaju zakonske procedure i propise i koji nikada nikome nisu pomogli. ERS je raspisala javnu nabavku u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama BiH kao što to uobičajeno i radi i ovim putem pomogla više od 100 sportskih kolektiva, kulturnih institucija, ustanova, humanitarnih organizacija, i tako dalje“, kaže portparol Elektroprivrede Republike Srpske Ana Bokonjić Buha.

U moru tema našla se i ona koja se tiče trebinjske Boračke organizacije u koju su prije neki dan upali upravo opozicionari.

“Nije nikakav upad u Boračku organizaciju, ja sam narodni poslanik i oni su odbornici i predstavnici naroda. Jel to način? Naravno da je način, mi smo došli na razgovor“, kaže lider Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović.

“Nisam neko ko se bavi niti nadglašavanjem niti onakvim stvarima, nije moj način političkog djelovanja“, kaže SDS-ova Milica Radovanović.

Iako su tvrdili da to nije upad sami sebe su brzo demantovali i rekli:

“Upao sam taj dan i u Muzej Hercegovine, tražio sam direktoricu. I sami kažete da ste upali? Naravno, ušao sam u Muzej jer je moje pravo da uđem. Jeste li ušli ili upali? Vi ste rekli upali pa sam Vas koristio“, kaže lider Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović.

Osim upada u Boračku i Muzej bio je upad i u Radio Trebinje a za sutra su najavili i upad kod glavnog trebinjskog tužioca.

ATV


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: