Majka Nebojše Vukanovića nije imala razloga da se uznemiri! Preko advokatske kancelarije iz Mostara, Buha demantuje da je pokušao na silu da uđe u kuću | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Majka Nebojše Vukanovića nije imala razloga da se uznemiri! Preko advokatske kancelarije iz Mostara, Buha demantuje da je pokušao na silu da uđe u kuću

Izvor: Srpska info | Datum:11.02.2024.

Nije istina da je Nebojša Buha pokušao na silu ući u kuću Nebojše Vukanovića i da je uznemiravao majku istog, govoreći da će ubiti Nebojšu Vukanovića i da će se s njim obračunati jer spominje njegovu suprugu koja je portparol direktora Elektroprivrede RS. 

To je navedeno u zahtjevu za ispravku neistinitih navoda u smislu čl.8. Zakona o zaštiti od klevete RS koji je advokatska kancelarija Husković iz Mostara dostavila narodnom poslaniku Nebojši Vukanoviću i svim medijima koji su od njega prenijeli tekst o dolasku Nebojše Buhe na vrata Vukanovićeve kuće u Trebinju. Tvrde da je Buhi time narušen ugled. 

 

Kako dalje navode advokati, navedenim tekstom ugrožena je privatnost Nebojše Buhe i njegove supruge Ane Bokonjić Buha, kao i ometanje istrage u ovoj privatnoj stvari, kao i uznemiravanje javnosti. 

 

10 godina unazad 

 

Posebno se traži prepravka teksta u kome se kaže da je „bez ikakvog razloga i povoda“ Buha došao do Vukanovićeve kuće. Da bi to bilo jasno, advokati su objasnili hronologiju odnosa koji seže čak deset godina unazad. 

 

Kako kažu, istina je da je Buha zaista došao pred kuću Nebojše Vukanovića kojeg poznaje od ranije i tražio ga u najboljoj namjeri kako bi razgovarali i zaustavili „maltretiranje i ugrožavanje privatnosti“ koje Ana Bokonjić Buha trpi već godinama od strane Vukanovića, inače njenog bivšeg kolege (zajedno su radili kao novinari). 

 

Vraćaju nas čak 10 godina unazad koliko, kako tvrde advokati, traje maltretiranje Bokonjić Buha od strane Vukanovića. 

 

-A što se može vidjeti i na YouTube-u koji je objavljenin prije tri godine pod nazivomn „Sačekuša za ABBU i Šapurića“ ispred Elektroprivrede“. Iz navedenog snimka vidljivo je direktno vrijeđanje i ismijavanje, te povreda ugleda i časti gospođe Ane Bokonjić Buha, pa su se ispunili elementi krivičnog djela „Zlostavljanje iz čl. 168. Krivičnog zakonika Republike Srpske“. Osim navedenog postoji i snimak koji je objavljen na sajtu Nebojše Vukanovića, a na kojem je vidljivo snimanje kompleksa zgrada u kojim živi porodica Buha, te se spominje i ABBA (Ana Bokonjić Buha) – piše u dopisu mostarskih advokata. 

Kako kažu, ovdje se radi o nezakonitom snimanju i narušavanju privatnosti i nepovredivosti doma u smislu Univerzalne deklaracije o pravima čovjeka čl.12. kao i ugrožavanje prava na poštivanje privatnog i porodičnog života u smislu Evropske konvencije o ljudskim pravima, kao što su u ovim radnjama Vukanovića ispunjene zakonske pretpostavke za osnov sumnje za počinjenje krivičnog djela „Neovlašteno fotografisanje“ u smislu čl. 175. KZRS.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: