Ambasador Srbije Ivan Todorov izabrao Trebinje za prvu zvaničnu posjetu | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Ambasador Srbije Ivan Todorov izabrao Trebinje za prvu zvaničnu posjetu

Izvor: trebinje live | Datum:27.02.2024.

 

Gradonačelnik Mirko Ćurić i novoimenovani ambasador Republike Srbije u BiH Ivan Todorov razgovarali su danas u Trebinju tokom njegove prve zvanične posjete jednoj lokalnoj zajednici u Republici Srpskoj.

Ćurić je istakao da mu je drago što je Todorov za prvu zvaničnu posjetu izabrao Trebinje.

"Naš Grad organizuje brojne kulturne i sportske manifestacije, a danas smo se dogovorili da ove vrste događaja podrži Ambasada Srbije. Takođe, ambasadora sam upoznao i sa projektima koje je u Trebinju finansirala Vlada Srbije", naveo je Ćurić.

On je istakao i da očekuje da u narednom periodu Vlada Srbije nastavi sa podrškom Trebinju, prvenstveno u rekonstrukciji Starog grada.

"Obećana su dva miliona evra za rekonstrukciju Starog grada, a do sada je utrošeno oko 800.000 evra. Nadamo se da će i preostalih 1.200.000 evra uskoro biti raspoloživo, jer nas u Starom gradu, osim popločavanja ulica, čeka još mnogo posla", naveo je Ćurić.

Ambasador Todorov se zahvalio gradonačelniku Ćuriću na gostoprimstvu, navodeći da se Trebinje mnogo promijenio na ljepše i bolje.

"Ovdje sam bio kao reprezentativac Jugoslavije u džudou 1985. godine. Oduševljen sam gradom i svim promjenama", naveo je Todorov.

On je istakao da je u BiH došao iz Budimpešte, gdje je bio ambasador Srbije u Mađarskoj.

"Posebno nas veže Jovan Dučić. Grad će imati podršku Ambasade", naveo je Todorov.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: