Nevesinje: Načelnik uručio informatičku opremu za šest mjesnih zajednica | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Nevesinje: Načelnik uručio informatičku opremu za šest mjesnih zajednica

Izvor: www.opstinanevesinje.rs | Foto: www.opstinanevesinje.rs | Datum:28.02.2017.

U okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica“ načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović uručio je danas u opštinskoj sali set informatičke opreme predsjednicima savjeta mjesnih zajednica Luka, Bijenja, Pridvorci, Drežanj, Zovi Do i Kifino Selo koje aktivno učestvuju u realizaciji pomenutog projekta. Vrijednost opreme je 16.065,91 KM.

Načelnik Avdalović izrazio je zahvalnost vladama Švajcarske i Švedske, kao i predstavnicima Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) istaknuvši da će ova oprema omogućiti mjesnim zajednicama kvalitetnije i efikasnije pružanje usluga građanima na području pomenutih mjesnih zajednica.

"Kroz prvu fazu projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ danas je šest mjesnih zajednica u našoj opštini dobilo set kompjuterske opreme - kompjuter, tablet, štampač i projektor. Takođe smo dobili i set informatičke opreme za konferencijsku salu Opštine, društveni dom koji će se renovirati u aneksu zgrade opštine Nevesinje. Mislim da ovo puno znači i za našu opštinu , a prije svega za mjesne zajednice i ove momke koji bez naknade rade težak i odgovoran posao u svojim mjesnim zajednicama" - rekao je Avdalović i dodao da će im se uskoro urediti i kancelarije tako da će imati mnogo bolje uslove.

Avdalović je rekao da u narednom periodu Opština nastavlja saradnju sa UNDP u smislu druge i treće faze projekta, te da je preuzela na sebe obavezu prema Zakonu o lokalnoj samoupravi da u narednim mjesecima provede izbore u mjesnim zajednicama .

"U junu ćemo imati potpuno sređeno stanje i dobre uslove u mjesnim zajednicama, a onda idemo u apliciranje projekata iz mjesnih zajednica prema domaćim i međunarodnim donatorima, budžetu opštine Nevesinje, ali i prema budžetu RS"- nagovijestio je Avdalović.

Predsjednik Savjeta MZ Zovi Do Milivoje Pašajlić rekao je da će se sa ovom opremom raditi mnogo efikasnije i bolje, te vladama Švedske i Švajcarske zahvalio na donaciji u ime građana mjesne zajednice Zovi Do. Posebnu zahvalnost izrazio je predstavnicima UNDP sa kojima uspješno sarađuje kroz ovaj projekat.

Projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ je zajednički projekat Vlade Švajcarske i Vlade Švedske u vrijednosti od 14,5 miliona KM, a za njegovo provođenje zadužen je Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice BiH, Ministarstvom uprave i lokalne samouprave Republike Srpske, Ministarstvom pravde Federacije BiH, Vladom Brčko Distrikta i oba entitetska saveza opština i gradova.


Tekst: Sanja Kovač


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: