BILEĆA: POMOĆ VLADE SRBIJE OD MILION KM | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

BILEĆA: POMOĆ VLADE SRBIJE OD MILION KM

Izvor: SRNA | Datum:16.04.2024.

Načelnik opštine Bileća Veselin Vujović izjavio je da će Vlada Srbije pomoći ovu opštinu sa milion KM, a da će Srbija i Republika Srpska podržati realizaciju različitih projekata i otvaranje radnih mjesta u ovoj lokalnoj zajednici.
"Za tri dana biće na računu opštine Bileća ta sredstva od Vlade Srbije", rekao je Vujović novinarima nakon današnjeg sastanka sa predsjednicima Republike Srpske Miloradom Dodikom i Srbije Aleksandrom Vučićem, te premijerom Srpske Radovanom Viškovićem.

Vujović je istakao da će Vlada Srbije pomoći nekoliko projekata koje je opština predložila kao što je dogradnja vrtića.

On je zahvalio predsjednicima Srbije i Srpske za posjetu ovoj hercegovačkoj opštini, navodeći da je to istorijski i veliki dan za Bileću.

"Obećana nam je pomoć Srbije i Srpske, za početak će Vlada Srbije sa milion KM da pomogne budžet opštine, a dalje će se ići u pravcu obezbjeđivanja sredstava za dogradnju vrtića, obnovu zgrade Narodne biblioteke, nastavak izgradnje vodovoda ka selu Baljci", rekao je Vujović.

On je dodao da je Vlada Srpske, osim za projekte, obećala pomoć za investicije i otvaranje radnim mejsta u ovoj opštini.

Vujović je dodao da će opština Bileća sa ovih milion KM moći da izmiri dugove prema Poreskoj upravi i dobavljačima, te da isplati dio zaostalih plata korisnika lokalnog budžeta.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: