Skupština grada: Pred odbornicima izmijenjeni plan kapitalnih ulaganja | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Skupština grada: Pred odbornicima izmijenjeni plan kapitalnih ulaganja

Izvor: Radio Trebinje | Foto: Radio Trebinje | Datum:04.03.2017.

Skupština grada Trebinja na 4. sjednici, zakazanoj za ponedjeljak, 6. marta, trebalo bi da usvoji novi Plan kapitalnih ulaganja za 2017. godinu, u visini od 3.621.000 KM.

Ranije usvojeni plan, koji je bio prateći dokument budžeta za 2017. godinu, mijenja se zbog smanjenja ili potreba za povećanim finansiranjem već planiranih, te uvođenja novih pozicija, a donošenju plana prethodiće i nova odluka o usvajanju budžeta, koja će omogućiti da kapitalne investicije budu predmet posebne skupštinske odluke.

Skupština bi trebalo da usvoji i odluke o izradi Strategije razvoja od 2018. do 2028. godine i Urbanističkog plana Trebinja.

Odbornici će razmatrati i informaciju o stanju prenesenih neizmirenih obaveza Grada Trebinja, kao i inicijativu o reorganizaciji JZU „Dom zdravlja“ Trebinje.

Na dnevnom redu su i izmjene i dopune odluke o proširenim pravima u socijalnoj zaštiti Grada Trebinja, kao i odluka o visini naknade za korišćenje putnog zemljišta za polaganje infrastrukturnih vodova.

Pred skupštinom će biti i odluka o izmještanju fudbalskog terena na Abazovini na novu lokaciju, a odlukom o načinu finansiranja izgradnje Vatrogasnog doma planirano je da se u ovoj godini za objekat iz budžeta izdvoji 260.000 KM, a u naredne dvije godine po 370.000 KM.

Odbornici bi trebalo da usvoje i Plan korišćenja javnih površina, kojim će biti definisani uslovi i način dodjele javnih prostora u urbanom dijelu grada za privremene objekate, reklame, uređaje i opremu za obavljanje određenih djelatnosti.

Od skupštine će biti zatražena i saglasnost na Listu spomenika i spomen obilježja od velikog značaja za Grad Trebinje, koju je prethodno utvrdilo Odjeljenje za boračko-invalidsku zaštitu Gradske uprave, u saradnji sa trebinjskim organizacijama koje njeguju tradicije oslobodilačkih ratova.

Po novoj odluci, koja će biti predložena na sjednici, manifestacije posvećene pjesniku Jovanu Dučiću održavaće se ponovo u dva godišnja termina: „Dučićev dan“ 7. aprila i „Dučićeve večeri poezije“ u prvoj polovini oktobra, a planirano je da se izabere i novi savjet manifestacije.

Skupština bi trebalo da imenuje i članove komisije za davanje prijedloga naziva naselja, ulica, trgova, mostova, institucija, ustanova i društava na području Trebinja, čiji je zadatak da izvrše analizu postojećih naziva, predlože eventualne promjene, kao i nazive za ulice koje ih nemaju.

Odbornici će razmatrati i izvještaj o realizaciji Programa razvoja sporta za 2016. godinu, te informaciju o stanju bezbjednosti na području Trebinja u drugoj polovini prošle godine.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: