SO Bileća: 16. marta o opozivu Miljana Aleksića | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

SO Bileća: 16. marta o opozivu Miljana Aleksića

Izvor: Herceg TV | Foto: Herceg TV | Datum:07.03.2017.

Nova skupštinska većina u Opštini Bileća na današnjem kolegijumu spremila je dnevni red za sljedeće zasjedanje. Predsjednik bilećkog parlamenta PDP-ov Srđan Rogan za našu televiziju je potvrdio da je novo zasjedanje zakazano za četvrtak, 16. mart.

Rezultat slika za bilećki parlament

Zbog obimnog posla koji čeka bilećke parlamentarce, novo zasjedanje počeće sat ranije, tačnije u 9 časova. Na dnevnom redu naći će se preko 20 tačaka, svakako najinteresantnija tačka biće odluka o pokretanju postupka za opoziv načelnika opštine Bileća Miljana Aleksića. Na ovom zasjedanju, odbornici skupštinske većine trebalo bi da imenuju i Komisiju za imenovanje opoziva.

Predsjednik bilećkog parlamenta kaže da načelnik, iako ima obavezu, danas nije prisustvovao kolegijumu pa se tako na dnevnom redu neće naći tačka o prijedlogu nacrta budžeta opštine Bileća za 2017. godinu. Zbog ovoga uvrštena je tačka Prijedlog odluke o privremenom finansiranju opštine za 2017. godinu. Već 16. marta bilećki odbornici, trebalo bi da raspravljaju i o budućnosti nekih od direktora javnih ustanova. Rogan kaže da će bilećka nova vlast u pomoć pozvati i poresku upravu RS koja bi trebalo da izvrši kontrolu naknade sredstava iz hidroakumulacija.

Prvi čovjek bilećkog parlamenta za našu televiziju negirao je priče o promjeni skupštinske većine. Naime, proteklih dana bilećkom čaršijom pojavile su se špekulacije da bi većinu mogla napustiti jedina dama u parlamentu, Branka Radmilović. Rogan kaže da je većina i više nego stabilna, a u prilog tome ide i činjenica da je složno svih 10 odbornika potpisalo inicijativu o smjeni Miljana Aleksića.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: