Savez opština Istočne Hercegovine pokreće incijativu prema Vladi RS | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Savez opština Istočne Hercegovine pokreće incijativu prema Vladi RS

Datum:01.02.2015.

Savez opština istočne Hercegovine  pokrenuće inicijativu prema Vladi Republike Srpske za podsticanje razvoja ove regije kroz ulaganja u putnu  infrastrukturu i zapošljavanje visokoobrazovanih kadrova, saopšteno je nakon  današnje 50. sjednice Izvršnog savjeta Saveza održane u Nevesinju.  Jedan od zaključaka je i da se traži izmijena Zakona o naknadama za korištenje prirodnih resursa u svrhu proizvodnje električne energije tako što bi više novca od  naknada za korištenje hidroakumulacionih objekata ostajalo lokalnim zajednicama. Prema riječima načelnika opštine Istočni Mostar Radovana Palavestre, prijedlog je da se ova stopa poveća  i da dodatni prihod bude raspodijeljen  nerazvijenim opštinama.  

Na današnjoj sjdnici usvojen je izvještaj o radu Saveza opština u prošloj godini, a razgovarano je i o Nacrtu budžeta Saveza za 2015. godinu. Osmomjesečno predsjedavanje  Izvšnim savjetom od načelnika opštine Istočni Mostar Radovana Palavestre prezeo je načelnik opštine Berkovići Nenad Abramović. 

Na narednoj sjednici  Izvšnog savjeta načelnici će se izjasniti o inicijativi za potpisivanje povelje o bratimljenju regije istočne Hercegovine i Jaroslavske oblasti u Ruskoj federaciji.

Izvor: Radio Nevesinje


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: