Vukanović: Krivična prijava protiv Tamindžije, Ćurića, Mišeljića i Petrovića; Ćurić i Tamindžija: Odbacujemo sve optužbe, ne smatramo se krivim | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Vukanović: Krivična prijava protiv Tamindžije, Ćurića, Mišeljića i Petrovića; Ćurić i Tamindžija: Odbacujemo sve optužbe, ne smatramo se krivim

Izvor: radio Trebinje | Datum:05.06.2024.

Predsjednik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović podnio je danas krivičnu prijavu protiv izvršnog direktora za proizvodnju i tehničke poslove u HET-u Ilije Tamindžije, gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića, direktora HET-a Gordana Mišeljića i generalnog direktora ERS-a Luke Petrovića zbog navodnog mobinga i zloupotreba.

Vukanović je, pozivajući se na zapisnik sa sastanka Sindikata HET-a, rekao da je 21 inženjer podnio zahtjev za smjenu izvršnog direktora Ilije Tamindžije, zbog navodnog mobinga, pritiska, uvreda i ponižavanja.

On je dodao da je podnio krivičnu prijavu i protiv gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića, zbog navodnog mobinga prema „neposlušnim vatrogascima“ trebinjske Vatrogasne jedinice.

„Podnio sam prijavu protiv direktora HET-a Gordana Mišeljića, zbog odluke da se izdvoji 600.000 KM grantovskih sredstava Gradu Trebinju pred izbore“, rekao je Vukanović.

Prema njegovim riječima, danas je dopunio ranije podnijetu krivičnu prijavu protiv generalnog direktora ERS -a Luke Petrovića, u vezi sa firmom „Xplode media“.

Taminddžija: Odgovorno tvrdim da nema ni promil istine u navodima Vukanovića

Izvršni direktor za proizvodnju i tehničke poslove u HET-u odbacio je sve navode Nebojše Vukanovića i odgovorno tvrdi da nema ni promil istine u svemu iznesenom.

„Po već bezbroj puta viđenoj matrici, koristi svaku priliku da građanima pokuša poslati neku lošu sliku. Kao većinu puta i sada je promašio. Ko god poznaje mene i gradonačelnika jasno mu je da nama ne stoji etiketa nasilnika ili nekoga ko ugrožava ili mobinguje bilo koga“, naveo je Tamindžija.

On je dodao da je u toku izrada akta o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta čime će se dodatno povećati primanja svih zaposlenih.

„Pretpostavljam da je nekome bio cilj da sve ovo stavi u drugi plan. Treba takođe imati u vidu činjenicu da je Uprava kolektivni organ od 5 članova i da se odluke donose većinom glasova, tako da pojedinačno, izvršni direktor ne može donijeti odluku. Tvrdim da ne postoji niti jedan razlog koji bi upućivao na kršenje prava bilo kog zaposlenog, a ukoliko postoji sumnja, pozivam kontrolne organe Srpske da sve ispitaju“, naveo je Tamindžija na svojoj fejsbuk stranici.

Pozvao je sve medije koji nisu bili u obilasku pogona da se uvjere u uslove u kojima zaposleni rade kako bi stekli lični utisak.

„Cilj ove akcije je svakako nanošenje štete ugledu najprofitabilnijeg preduzeća u Republici koji poslije više decenija gradi razvojni projekat HE Dabar, najveći u širem regionu, o čijem značaju za Hercegovinu i Hercegovce je suvišno i govoriti. Vukanović je zadužen za njegovo miniranje. To je dovoljno za svakog da razumije o kakvoj osobi se radi. Kada pogledate pojedine aktere koji stoje iza ovog i njihove izjave, a znamo sa kim blisko sarađuju, onda ćete najbolje sami doći do zaključka“, rekao je Tamindžija.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić rekao je da se ne smatra odgovornim.

„To je jedna u nizu krivičnih prijava, od strane Vukanovića, početak je kampanje i samo je čekao da se ozvaniči kandidatura“, kazao je Ćurić.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: