HIT VIDEO Novopečeni arhitekta Vukanović ''postrojava'' drveće i zgrade po Trebinju – na protesima okupio šest ljudi | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

HIT VIDEO Novopečeni arhitekta Vukanović ''postrojava'' drveće i zgrade po Trebinju – na protesima okupio šest ljudi

Izvor: rejting.info | Foto: atvbl.rs | Datum:17.06.2024.

 

“Drvo” tako bi se mogla nazvati nova politička tema na jugu. Posječeno je pet starih stabala. To je ekocid, podvrisnuo je najglasniji opozicionar, nije odgovaraju mu iz nadležnog odjeljenja i dodaju, da će posaditi na desetine novih. Saobraćajnica pored Policijske uprave je isprojektovana, opozicionarima nije po mjeri pa su poranili
– Jutros sam ustao prije šest da bih patrolirao, jutros su trebali nastaviti sječu parka, mi smo to zaustavili, što se može smatrati jednom pobjedom – izjavio je Nebojša Vukanović, lider Liste za pravdu i red.

– Ovaj grad ne može da podnese toliki stepen urbanizacije, obzirom na svoju infrastrukturu.  To je šteta, nesamjerljivih razmjera, koji se ne mogu sagledati – kaže Lazar Radan, Lista za pravdu i red.

 
A da li su sagledali moguća rješenja.

– Zar je taj put stvarno morao ići preko tih drveća, zar se nije moglo pomjeriti za jedan obični metar – kaže Radan.

Na pitanje novinara ATV gdje bi ga pomjerio, Radan kaže:

– Pa ja nisam vlast – odgovara Radan.

Ali evo borite se da budete vlast, lako je kritikovati dajte mi rješenje, rekao je novinar ATV-a.

– Nisam protiv gradnje, ali ima sasvim dovoljno rješenja da se napravi put, ne mora se tom ulicom povezati, kako ne može sa druge strane – dodaje Radan.

– Gospodine Nosoviću, tamo ima sasvim dovoljno širine puta da se naprave dvije trake i jedan trotoar, i bolje ostaviti drvo u trotoaru, nego da posječete park – kaže Vukanović.

Saobraćajni stručnjaci su uradili projekat i boljeg rješenja nema, odgovara Spasoje Radović.

Kaže, Trebinje se razvija pa se javljaju saobraćajni problemi koji se moraju rješavati.

– Apsolutno nismo za to da se smanjuje broj stabala, ali, u trenutku da bi neki problem u gradu riješili nova stabla ćemo posaditi, a ulicu ćemo završiti. Ovo je na zadovoljstvo svih građana Trebinja jer rješavamo dugogodišnje probleme koje nikad niko prije nije uzeo da rješava – poručuje Spasoje Radović, načelnik Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove.

Malo političar, malo novinar pa ekolog, a može i arhitektura. Vukanoviću se ne sviđaju ni nove zgrade u Trebinju.

– Vi mi nađite arhitektu koji će reći da na staru austrougarsku zgradu u centru grada ide zgrada, ide staklenac od osam spratova, ne može vam niko reći da to treba – ističe Vukanović.

A ko je vama rekao da ne treba, upitao je novinar ATV-a.

– Pa evo ja kaže da ne treba – kazao je Vukanović.

Na pitanje da li je arhitekta, odgovorio je sljedeće:

– Ja sam narodni poslanik – naveo je Vukanović.

Narodni poslanik je preko svog bloga prethodnih dana pozivao i na proteste. Pojavilo se šest ljudi. pa je ovo danas kažu bio samo “pres protest”. ATV

 


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: