Održana javna rasprava o nacrtu budžeta Opštine Nevesinje | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Održana javna rasprava o nacrtu budžeta Opštine Nevesinje

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:16.03.2017.

U Velikoj sali Opštine Nevesinje sinoć je održana javna rasprava o Nacrtu budžeta opštine Nevesinje za 2017. godinu.

ODRŽANA JAVNA RASPRAVA O NACRTU BUDŽETA OPŠTINE NEVESINJE

Nakon što je vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za finansije Zorka Umićević objasnila način pravljenja budžeta i prezentovala strukturu ovogodišnjeg okvirnog plana budžetski korisnici, predstavnici udruženja, sportskih klubova i nevladinih organizacija iznosili su svoje primjedbe i sugestije.

Nacrtom budžeta za 2017. godinu planirano je da se u opštinsku kasu slije  6.533.153 KM. Oko 67% prihoda prebalo bi da se ostvari od indirektnih poreza koji se doznačavaju od Uprave za indirektno oporezivanje, dok su u strukturi rashoda najveća stavka tekući troškovi. Kako je pojasnila Umićević, za kapitalne investicije u ovoj godini planirano je da se izdvoji 365.000 KM.

javna rasprava 5

Tokom rasprave korisnici budžeta su uglavnom diskutovali o budžetskoj potrošnji tražeći veća sredstva za boračka udruženja, sportske klubove i pojedine organizacije. Pri tome su ukazivali da za planirane aktivnosti, funkcionisanje klubova i održavanje manifestacija i takmičenja predviđeni grantovi nisu dovoljni. Obrazloženja i sugestije na predloženi dokument ponudili su predstavnici Ratnih veterana, Udruženja „Nasljeđe“, KUD-a „Nevesinje“, Guslarskog društva, te atletskog, kik boks, futsal, odbojkaškog, košarkaškog i ženskog rukometnog kluba.

Načelnik opštine Milenko Avdalović rekao je da će sa svojim saradnicima pažljivo razmotriti sve prijedloge, zahtjeve i sugestije iznesene na javnoj raspravi. Nacrt budžeta je ocijenio kao realan i pravedan. Objasnio je da je smanjenje određenih grantova bilo neminovno zbog planiranih kapitalnih investicija. Naglasio je da sport i kultura neće biti zapostavljeni, najavljujući da će biti urađeni projekti za sanaciju Sportske dvorane i Kino sale. Avdalović je udruženjima „Ratni veterani“ i „Nasljeđe“ već nagovijestio korekciju planiranog budžetskog granta.

Konačna verzija budžeta za 2017. godinu biće poznata nakon što se o ovom dokumentu izjasne i skupštinski odbornici.

Javna rasprava 3


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: