Održana osnivačka skupština Udruženja proizvođača nevesinjskog krompira | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Održana osnivačka skupština Udruženja proizvođača nevesinjskog krompira

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:16.03.2017.

U Nevesinju je juče održana Osnivačka skupština Udruženja proizvođača nevesinjskog krompira što je preduslov za pokretanje procedure zaštite i registracije proizvoda sa prepoznatljivom oznakom. Za predsjednika Skupštine jednoglasno je izabran Veso Radić, a Udruženje će zastupati i predstavljati Miloš Kravić. Imenovani su članovi Upravnog i Nadzornog odbora i usvojen Statut Udruženja.

ODRŽANA OSNIVAČKA SKUPŠTINA UDRUŽENJA PROIZVOĐAČA NEVESINJSKOG KROMPIRA

Kao glavni cilj Udruženja naznačena je zaštita nevesinjskog krompira kao proizvoda prepoznatljivog geografskog porijekla. Udruženje će provoditi i druge aktivnosti koje mogu doprinijeti većoj tržišnoj vrijednosti nevesinjskog krompira koji na ovom području ima višedecenijsku tradiciju proizvodnje.

Načelnik opštine Milenko Avdalović ranije je najavio da će troškove registracije Udruženja finansirati Opština i da će pomoć u postupku zaštite nevesinjskog krompira zatražiti od Regionalne agencije za razvoj Hercegovine.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: