Opština Nevesinje zaključila ugovor o izgradnji Spomenika slobode na gradskom trgu | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Opština Nevesinje zaključila ugovor o izgradnji Spomenika slobode na gradskom trgu

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:22.03.2017.

Opština Nevesinje zaključila je Ugovor o izgradnji Centralnog spomen obilježja na Gradskom trgu sa autorom spomeničke skulpture akademskim  vajarom Miodragom Živkovićem, potvrdio je načelnik opštine Milenko Avdalović. Ukupna vrijednost autorskog djela iznosi 30.000 eura, dok će kompletan projekat koštati oko 74.000 eura.

Milenko nova 1

- Sa profesorom Živkovićem, potpisan je ugovor o izgradnji Spomenika slobode i avansno je uplaćena prva rata autorskog honorara u iznosu od 10.000 evra. Autor bi trebalo da u naredna dva mjeseca završi svoj dio posla koji se odnosi na izradu skulpture u gipsu, a u međuvremenu će biti raspisan  tender za izbor livnice - rekao je Avdalović. Kako je objasnio, livnica će imati na raspolaganju tri mjeseca da odradi posao i da se spomenik do jeseni transportuje u Nevesinje i postavi na Gradskom trgu.

Ugovorom je definisano da profesor Živković vrši nadzor nad livenjem spomenika i da rukovodi postavljanjem ovog impresivnog monumenta u Nevesinju.

Načelnik opštine Milenko Avdalović očekuje da spomenik bude završen do Mitrovdana, najupečatljivijeg datuma iz novije istorije Nevesinja. On podsjeća da je za izgradnju spomenika na Gradskom trgu dobijena saglasnost Opštinskog parlamenta,boračkih organizacija i udruženja, kulturnih i javnih radnika i građana Nevesinja.

Spomenik u bronzi visok 4,5 metara treba da simbolizuje sve nevesinjske ustanke i kontinuitet srpskog duhovnog bića i tradicije.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: