Spasoje Ignjatić novi predsjednik sindikalne organizacije "Svislajon IAT" | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Spasoje Ignjatić novi predsjednik sindikalne organizacije "Svislajon IAT"

Izvor: Srna | Datum:24.03.2017.

Spasoje Ignjatić novi je predsjednik Sindikalne organizacije "Svislajon-Industrije alata Trebinje", saopšteno je iz Regionalnog sindikalnog centra Trebinje.

Rezultat slika za industrija alata

Ignjatić je istakao da slijedi naporan sindikalni rad na omasovljavanju članstva koje će uslijediti nakon socijalnog dijaloga i rezultata u povećanju stepena ostvarivanja radničkih prava.

On je uvjeren da će ova sindikalna organizacija ubrzo biti većinski sindikat u Industrija alata Trebinje.

U saopštenju se navodi da je, nakon jačanja sindikalne organizacije, organizovan sastanak sa poslodavcem na kojem su konstatovani ekonomsko-finansijski pokazatelji o stanju u industriji i razgovarano o materijalnom položaju radnika.

"Zaključeno je da je ovo prvi korak u ekonomsko-socijalnom dijalogu koji će rezultirati potpisivanjem kolektivnog ugovora kod poslodavca kojim će se preciznije odrediti prava poslodavca i radnika", navodi se u saopštenju Regionalnog sindikalnog centra Trebinje.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: