Lazanski: Izazivaju rat u Makedoniji da bi sprečili Putina da izgradi gasovod „Turski tok“ | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Lazanski: Izazivaju rat u Makedoniji da bi sprečili Putina da izgradi gasovod „Turski tok“

Datum:04.05.2015.

Vojni analitičar Miroslav Lazanski tvrdi da iza poslednjih oružanih incidenata u Makedoniji i pobune Albanaca stoji namera da se spreči izgradnja ruskog gasovoda „Turski tok“. Lazanski je gostujući na TV Pink objasnio da je Makedonija najpogodnije mesto da se preseče „Turski tok“ i spreči njegova izgradnja.

Makedonija je najslabija karika tzv. „Turskog toka“ koji treba da ide preko Rusije, Turske, Grčke, Makedonije, Srbije i Marađarske. Tu ga je najlakše preseći. Turci će dati, Cipras će verovatno dati, Srbija će dati jer će više zaraditi od te trase  nego da je išao kroz Bugarsku, Orban će dati i eto ti ruskog gasa u Austriji. Kako to preseći? Najlakše je zaljuljati Makedoniju – objasnio je Lazanski.

On je rekao da ne vidi ni jedan drugi razlog za novu albansku pobunu u Makedoniji imajući u vidu da po Ohridskom sporazumu oni imaju sva prava a da se njihovi predstavnici nalaze čak i na čelu bezbedonosnih službi Makedonije.

„Turski tok“ je zamišljen kao alternativa „Južnom toku“ čiju je izgradnju pod pritiskom EU i SAD, zaustavila Bugarska.


Izvor: Pravda/IN4S portal


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: