Opština Nevesinje nastavlja projekat integrisanog lokalnog razvoja | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Opština Nevesinje nastavlja projekat integrisanog lokalnog razvoja

Izvor: Radio Nevesinje | Foto: Radio Nevesinje | Datum:28.04.2017.

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović i predstavnici ILDP-a potpisali su Protokol o nastavku saradnje na Projektu integrisanog lokalnog razvoja koji predstavlja zajedničku inicijativu Švajcarske agencije za razvoj i saradnju i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH.

OPŠTINA NEVESINJE NASTAVLJA PROJEKAT INTEGRISANOG LOKALNOG RAZVOJA

Opština Nevesinje već nekoliko godina sarađuje sa UNDP-om na ovom projektu, a njegov najznačajniji rezultat je Integrisana strategija upravljanja razvojem u opštini Nevesinje koja sadrži najznačajnije projekte vezane za  razvoj  lokalne zajednice.

U Protokolu o nastavku saradnje koji je jučepotpisan jasno su izložene oblasti na kojima će se sarađivati kao i obaveze i odgovornosti partnera u projektu.

Predstavnica ILDP-a Amela Gaćanović Tutnjević naglasila je da su projektom planirana i grant sredstva u dva ciklusa 2018. i 2019. godine za finansiranje lokalnih strateških prioriteta.

Načelnik opštine Nevesinje Milenko Avdalović ocijenio je uspješnom dosadašnju saradnju sa UNDP-om, naročito kroz projekat „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“.

On je istakao da je treća faza saradnje sa UNDP-om koja je danas potpisana veoma značajna za opštinu Nevesinje sa stanovišta projekata koji su planirani za tekuću i naredne godine.

UNDP 2Slavenka Golijanin


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: