Održana Tematska sjednica Skupštine opštine Gacko | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Održana Tematska sjednica Skupštine opštine Gacko

Izvor: gacko-rs.info | Foto: gacko-rs.info | Datum:19.05.2017.

U četvrtak, 18. maja održana  je Tematska sjednica Skupštine opštine Gacko.

Sjednicu je otvorio predsjednik SO Jovan Kovačević, u prisustvu sekretara Dragana Jegdića, potpredsjednika SO Koste Milićevića, zamjenika načelnika opštine Radoice Antunovića, načelnika Odjeljenja za opštu upravu Zorice Supić, načelnika Odjeljenja za inspekcijske poslove Dragice Jovović, službenika za odnose sa javnošću i predstavnika Radio Gacka.

Sjednici je prisustvovao Samostalni stručni saradnik za sport, omladinu, porodicu i nevladin sektor, Željko Popović i predstavnici sportskih klubova iz naše opštine.

Razmatrane  su četiri tačake dnevnog reda, a prisustvovalo je 18 odbornika.    

Usvojen je Izvještaj o stanju sporta na području opštine Gacko, sa šest zaključaka.

  1. 1. Zadužuje se Odjeljenje za privredu, finansije i društvene djelatnosti opštine Gacko da napravi prijedlog Programa razvoja sporta opštine Gacko za period 2018-2022. Rok za izradu prijedloga Programa je šest mjeseci.

  2. 2. Zadužuje se Odjeljenje za privredu, finansije i društvene djelatnosti opštine Gacko da izradi Pravilnik o izboru najboljeg sportiste opštine Gacko. Rok za izradu Pravilnika je šest mjeseci.

  3. 3. Pokreće se inicijativa da menadžment opštine u saradnji sa menadžmentom ZP RiTE Gacko imenuje Komisiju za izradu Elaborata i studije izvodljivosti izgradnje zatvorenog bazena u Gacku. Rok za izradu Elaborata je šest mjeseci.

  4. 4. Zadužuje se Načelnik opštine da imenuje Odbor za osnivanje Sportskog saveza opštine Gacko pri čemu će sve stranke koje participiraju u Skupštini opštine Gacko imati mogućnost kandidovanja po jednog predstavnika. Rok za kandidovanje predstavnika je 15 dana, a rok za imenovanje Odbora je je 30 dana. Rok za osnivanje Sportskog saveza opštine Gacko je tri mjeseca.

  5. 5. SO Gacko, nakon razmatranja izvještaja sportskih klubova, izražava zabrinutost postojećim stanjem u oblasti sporta u opštini Gacko u finansijskom i organizacionom smislu i traži od Upravnih odbora sportskih klubova da preduzmu inicijativu za prevazilaženje postojećeg stanja.

  6. 6. U planirani grant od 360.000 KM iz budžeta 2017. uvrstiti sredstva koja će se upotrijebiti za razvoj školskog sporta. Nosilac aktivnosti je kabinet Načelnika.

Usvojen je izvještaj o stanju kulture na području opštine Gacko. Podržana je inicijativa SPKD „Prosvjeta“ OO Gacko da se na području Hercegovine osnuje Nacionalni institut Republike Srpske, koji bi se prvenstveno bavio srpskom istorijom, a po mogućnosti i srpskim jezikom, književnošću i etnologijom. Usvojen je i kalendar dešavanja u kulturi u Opštini Gacko.

Za člana Školskog odbora u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ Gacko imenovan je Radovan Okiljević, dok je za člana Školskog odbora u SŠC „Pero Slijepčević“ Gacko imenovana Mirjana Mastilović.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: