Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić u posjeti Gacku | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić u posjeti Gacku

Datum:19.02.2015.

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske, Milomir Savčić, razgovarao je juče  sa  predstavnicima Opštinske  boračke organizacije „Gacko“ i  lokalne vlasti o aktuelnim temama vezanim za boračku populaciju.

Boracka1-580x333

Na sastanku su istaknuti  problemi koji opterećuju rad Boračke organizacije, ekonomski i socijalni položaj boračke populacije, prije svega demobilisanih i nezaposlenih boraca i porodica poginulih boraca, ratnih i vojnih invalida i zbrinjavanja te kategorije.

Rješenje problema zapošljavanja predsjednik Boračke organizacije  vidi u  donošenju cjelovitijeg  programa zbrinjavanja nezaposlenih koji bi podrazumijevao više  aktivnosti koje bi se vodile na nivou Vlade i lokalne zajednice.

Savčić je istakao dobru saradnju sa opštinskom boračkom organizacijom „Gacko“.

„Moram da pohvalim OBO „Gacko“ kao najhumaniju organizaciju boraca na teritoriji Republike Srpske. Brzi su i ekspeditivni kada treba pružiti pomoć najugroženijim predstavnicima iz reda Boračke organizacije“, rekao je Savičić.

Načelnik opštine Gacko, Milan Radmilović, rekao je da je Opština Gacko uvijek bila spremna da pomogne boračkoj populaciji.

„Završili smo stambeno zbrinjavanje članova porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, a godišnje izdvajamo 150.000 KM za socijalno zbrinjavanje te populacije.“ istakao je Radmilović.

Izvor: www.gacko-rs.info


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: