Poslovanje pojedinih preduzeća katastrofalno | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Poslovanje pojedinih preduzeća katastrofalno

Izvor: Srna | Datum:29.05.2015.

Odbornici opozicionih političkih partija u Skupštini grada Trebinje ocijenili su danas kao katastrofalno poslovanje Agencije za mala i srednja preduzeća, Doma zdravlja i "Trebinjestana" u 2014. godini.

Kao primjer dobrog poslovanja navedeni su, između ostalih, Dom mladih i Centar za informisanje i obrazovanje.

Odbornik Stranke Napredna Srpska Srđan Bubalo istakao je da je Agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća planirala zaradu od 1.000 KM, a zaradila svega 400 KM.

"S druge strane, na plate su potrošili oko 145.000 KM, što govori o tome da preduzeće funkcioniše samo da bi se tamo neko zaposlio", istakao je Bubalo, dodajući da su u ovom preduzeću koje je 2013. godine zapošljavalo osam lica, posao dobila još četiri nova radnika.

Opozicioni odbornici kritikovali su i poslovanje Doma zdravlja u kome je, kako su rekli, evidentan višak zaposlenih, troškovi se gomilaju, a dugovanja dostižu višemilionsku cifru.

Navedeno je da je nemoguće i neshvatljivo da je ova ustanova u 2014. godini, umjesto planiranih 30.000 KM, potrošila 270.000 KM.

Direktor Doma zdravlja Ljiljana Radojičić navela je da ova ustanova nema viška zaposlenih i da je da sve probleme naslijedila od prethodnih uprava.

Za preduzeće "Trebinjestan" istaknuto je da radi veoma neozbiljno, što govori, kako su naveli, izvještaj o poslovanju koji je pisan rukom, kao i činjenica da direktor ovog gradskog preduzeća već godinu dana živi u inostranstvu.

Odbornik SNSD-a Zdravko Butulija istakao je da je najviše pažnje na sjednici privuklo izvršenje budžeta po završnom računu, napominjući da je u 2014. godini napravljen deficit od skoro pola miliona maraka.

"Opozicione stranke istakle su niz primjedaba na rad gradonačelnika i gradske uprave, a osnovne se odnose na ogromna kreditna zaduženja u posljednje dvije i po godine, te na prodaju građevinskog zemljišta i nekretnina", rekao je novinarima Butulija.

On je istakao da je taj novac trebalo investirati, a ne "faktički samo pojesti".

Butulija je zamjerio gradskoj administraciji što sebi pripisuje realizaciju dva velika projekta - vodosnabdijevanje i autobusku stanicu, navodeći da je oba, u najvećoj mjeri uradila prethodna administracija.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: