Grad Trebinje planira razvoj poslovnog centra u naselju Tini | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Grad Trebinje planira razvoj poslovnog centra u naselju Tini

Izvor: Grad Trebinje | Foto: Grad Trebinje | Datum:02.11.2017.

U nastojanju da se u Trebinju iskoriste postojeći kapaciteti pogona bivšeg Novoteksa, Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović danas je održao radni sastanak sa aktuelnim zakupcem „Trend-tex-a“ , koji trenutno zakupljuje dio prostorija cijelog pogona.

Sastanak je održan u cilju unapređenja pomenutog prostora i njegovog adekvatnijeg stavljanja u proizvodnu i poslovnu funkciju.

„Na današnjem sastanku smo se upoznali sa trenutnim stanjem u pogonu „Trend-tex-a“ gdje trenutno radi preko 60 radnika. Proizvodnja se odvija u tri proizvodne linije, u jednoj potpuno radnoj atmosferi. Uvidom u dokumentaciju, danas smo se uvjerili i da su plate radnicima uredno isplaćene za septembar mjesec te da one nisu onakve kakve su predstavljene u medijima, već se kreću u rasponu od 520 do 700 KM“, rekao je gradonačelnik Trebinja i dodao da će zbog navedenih pozitivnih aspekata poslovanja, Grad Trebinje pružiti podršku daljem razvoju „Trend-tex“ pogona u Trebinju.

„Grad Trebinje pruža apsolutnu podršku razvoju pogona „Trend-tex“, a Doboj Jug u Trebinju i stoga smo preuzeli obavezu da pronađemo kvalifikovanu radnu snagu za ovaj pogon, jer Trend-tex ima potencijal da zaposli i do dvije stotine radnika“, rekao je gradonačelnik nakon današnjeg sastanka sa predstavnicima „Trend-tex-a".

Zamisao gradonačelnika Trebinja je da se u poslovnom centru „Tini“, odnosno na prostoru pogona bivšeg Novoteksa, formiraju dvije nezavisne proizvodne cjeline i dodatni sadržaji kao što su dječiji vrtić, ambulanta za zdravstvenu njegu, prodavnica mješovite robe, te da se iskoriste svi spoljašni prostori za okolno uređenje, uključujući i neophodne parking i magacinske prostore.

S obzirom da je Vlada Republike Srpske u potpunosti prenijela svu nepokretnu i pokretnu imovinu na Grad Trebinje, želja predstavnika Gradske uprave Trebinje je da se što prije definišu budući odnosi sa firmom „Trend-tex“ Doboj Jug i objekat adekvatno uredi kako bi bio prilagođen proizvodnoj djelatnosti koja će zapošljavati nove kadrove.

U tom smislu, Grad Trebinje je već formirao komisiju koja će sagledati trenutno stanje i napraviti predmjer i predračun neophodnih radova kako bi se kompletan objekat priveo navedenoj namjeni, a putem Zavoda za zapošljavanje RS biće objavljen javni poziv svim zainteresovanim za rad u proizvodnim pogonima budućeg poslovnog centra „Tini“.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: