Grad ponudio subvencije za zapošljavanje još 28 osoba iz boračkih kategorija | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Grad ponudio subvencije za zapošljavanje još 28 osoba iz boračkih kategorija

Izvor: Radio Trebinje | Datum:23.11.2017.

Grad Trebinje obnovio je javni poziv poslodavcima za korišćenje subvencija iz budžeta grada za zapošljavanje boračkih kategorija.

Načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Petar Vlatković pojasnio je da su posredstvom ovog javnog poziva do sada posao obezbijedile 32 osobe – dok su sredstva, u ukupnom iznosu od 475.000 KM, planirana za 60 osoba.

„Za ovu svrhu preostalo je 241.000 KM, a po ovom programu trebalo bi da bude zaposleno još 28 lica – 19 sa srednjom a 9 sa visokom stručnom spremom“, istakao je Vlatković.

On je pojasnio da je javni poziv upućen poslodavcima registrovanim na području grada Trebinja, a odnosi se na zapošljavanje djece poginulih boraca, ratni vojnih invalida od prve do 6 katagorije, demobilisanih boraca i njihove djece.

Načelnik Odjeljenja za privredu Radenko Drašković kazao je da je programom samozapošljavanja odobreno 75 aplikacija za korišćenje bespovratnih sredstava Grada Trebinja namijenjenih podršci pokretanju vlastitog biznisa, za šta je iz budžeta grada ukupno obezbijeđeno 454.000 KM.

 „To znači da je po ova dva programa – zapošljavanja boračkih kategorija i samozapošljavanja, uz treći koji se odnosi na zapošljavanje pripravnika i volontera, u ovom momentu operativno 690.000 KM“, pojasnio je Drašković, uputivši poziv poslodavcima da koriste sredstva subvencija za nova radna mjesta.

Kroz ove programe iskazali smo jasnu opredijeljenost gradske administracije da pruži podršku zapošljavanju u realnom sektoru, što je zaista novi momenat i oko čega smo svi saglasni – da treba da nastavimo napore u istom pravcu“, napomenuo je Drašković.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: