Dušan Kovač napustio SDS | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Hercegovina

Dušan Kovač napustio SDS

Izvor: Radio Trebinje | Datum:18.12.2017.

Dušan Kovač napustio je odbornički klub SDS-a i od danas djeluje kao nezavisni odbornik, rekao je na početku današnje sjednice Skupštine Grada Trebinja predsjednik lokalnog parlamenta Dragoslav Banjak.

O istupanju iz SDS-a Kovač ga je, kako je naveo, obavijestio pred početak zasjedanja.

Kovač nije prisustvovao današnjoj sjednici gradskog parlamenta, a bio je nedostupan za naše pozive.

Predsjednik Gradskog odbora SDS-a Trebinje Vidomir Begenišić je novinarima potvrdio da je i njega Kovač tek jutros obavijestio istupanju iz SDS-a, ne navodeći konkretne razloge.

„Kovač je bio moj dugogodišnji saradnik u SDS-u. Ne znam njegove razloge, primjetna je bila pasivizacija njegovog političkog rada u posljednjih pola godine. Mislim da se tu radi o karakteru ljudi, a to ne želim da komentarišem. U svoje i u ime SDS-a želim mu svu sreću u privatnom životu i u političkom radu. Slijedeći logiku svih ovih transfera na političkoj sceni, mislim da taj prelazak u nezavisne odbornike znači da se može povući znak jednakosti sa djelovanjem za poziciju“, naveo je Begenišić.

Na prošlogodišnjim lokalnim izborima osvojio je najviše glasova na listi SDS-a – 815.

Nakon odlaska Dušana Kovača, opozicioni klubovi SDS-a i PDP-a broje sedam odbornika.


Kategorija: Hercegovina

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: