Dačić: Bićemo ponovo zajedno sa Crnom Gorom | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Dačić: Bićemo ponovo zajedno sa Crnom Gorom

Izvor: SRNA | Foto: Darko Vojinović | Datum:08.06.2015.
Ministar inostranih poslova Srbije Ivica Dačić ocijenio je da su odnosi Srbije i Crne Gore značajno bolji nego u prethodnom periodu i izrazio očekivanje da će Crna Gora i Srbija ponovo biti zajedno u EU.

"Mislim da treba prijateljski i otvoreno razgovarati o svim pitanjima, rješavati ih i biti praktičan na tom putu. Naravno, voljeli bismo da jednog dana budemo zajedno u Evropskoj uniji", rekao je Dačić za podgorički dnevnik "Pobjeda".

Govoreći o otvorenim pitanjima između dvije države, Dačić napominje da bi trebalo riješiti pitanje direktnog platnog prometa jer svi gube značajna sredstva time što daju proviziju raznim poslovnim bankama.

Potpredsjednik Vlade Srbije je rekao da je teško naći kompromis o dvojnom državljanstvu, "jer Crna Gora nije raspoložena za to".

Dačić je naveo da Srbija na spoljno-političkom planu ima nekoliko prioriteta, od kojih je prvi ulazak u EU, a drugi razvoj odnosa sa najvažnijim političkim akterima na međunarodnoj sceni.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: