Brisel: Nema napretka u pregovorima Beograda i Prištine | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Brisel: Nema napretka u pregovorima Beograda i Prištine

Izvor: Nezavisne novine | Datum:21.03.2018.

Trodnevni razgovori na tehničkom nivou delegacija Beograda i Prištine završeni su bez napretka, saopštila je Evropska služba za spoljne poslove.

Evropska komisija u saopštenju je podsjetila obje strane da je napredak u normalizaciji odnosa ključni element na njihovom evropskom putu.

Srpski pregovarač Marko Đurić izjavio je da je delegacija Beograda insistirala na pitanju formiranja Zajednice srpskih opština, ali da Priština nije bila spremna da o tome razgovara.

Glavni pregovarači iz Beograda i Prištine Marko Đurić i Avin Arifi sa svojim timovima sastali su se u Briselu od 19. do 21. marta na razgovorima na tehničkom nivou uz posredovanje Evropske unije. Oni su nastavili ranije razgovore o još neprimijenjenim dogovorima dvije strane postignutim u okviru dijaloga koji se vodi uz pomoć Evropske unije, posebno o sporazumu o Zajednici/Asocijaciji srpskih opština, energetici, mostu u Mitrovici, integrisanom upravljanju granicama i slobodi kretanja.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: