Srpska lista izašla iz Vlade samoproglašenog Kosova | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Srpska lista izašla iz Vlade samoproglašenog Kosova

Izvor: RTRS | Datum:27.03.2018.

Šef Kancelarije za KiM Marko Đurić poslije hapšenja na Kosovu pojavio se na sastanku sa predsjednikom Srbije i predstavnicima Srpske liste sa zavojem na rukama. Nakon sastanka obratio se novinarima i rekao je da su albanski specijalci pokušali da ga ponize. Srpska lista saopštila da je izašla iz Vlade samoproglašenog Kosova.

"Ja sam dobro, dobio sam nekoliko udaraca, ali sam dobro. Pokušali su da me ponize, pravili su selfije sa mnom. Jedan je izvukao nož i prijetio mi", istakao je Đurić.

On je naglasio da je ponašanje Albanaca i u Briselu tokom zadnjih pregovora bilo bahato i bezobrazno.

"Onda su oni iznijeli nesto što je zvučalo besmisleno. Bukvalno je došlo do prijetnji. Predsjednik Vučić je to, da kažem, sasjekao. Njihov cilj je bio da potkopaju dijalog", izjavio je Đurić. 

Predsednik Srpske liste Goran Rakić rekao je da ta lista izlazi iz Vlade samoproglašenog Kosova.

Policija je juče upala u zgradu Mitrovačkog dvora u sjevernom dijelu Mitrovice, gde je bio organizovan skup u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu, i uhapsila Marka Đurića, koji je potom saslušan kod prekršajnog sudiju u Prištini i protjeran u centralnu Srbiju.

Prilikom hapšenja Đurića policija je bacala šok bombe i suzavac i tom prilikom su povrijeđeni građanin koji su se nalazili u i ispred Mitrovačkog dvora.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: