Lavrov u pismu Dačiću - podrška Srbiji u vezi sa KiM | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Lavrov u pismu Dačiću - podrška Srbiji u vezi sa KiM

Izvor: Tanjug | Datum:03.04.2018.

U pismu šefu diplomatije Srbije Ivici Dačiću, njegov ruski kolega Sergej Lavrov istakao da će Moskva i ubuduće u međunarodnim strukturama pružiti podršku Srbiji u odbrani nacionalnih interesa u odnosu na Kosovo.

Rusija je spremna da i ubuduće pruža srpskim partnerima podršku u odbrani legitimnih nacionalnih interesa u odnosu na Kosovo, prije svega, u međunarodnim strukturama.

Ovu potvrdu jasnih pozicija Moskve još jednom je iznio Sergej Lavrov, u pismu Ivici Dačiću, a u vezi sa upadom ROSU u Kosovsku Mitrovicu i hapšenjem direktora Kancelarije za KiM Marka Đurića.

Lavrov je uzvratio na Dačićevo pismo koje je šef srpske diplomatije, nakon dramatičnih dešavanja na sjeveru Kosmeta, uputio kao dopis svim članicama Ujedinjenih nacija.

U uzvratnom pismu, Lavrov obavještava Dačića da "u potpunosti dijeli ocjene" koje je izneo srpski ministar spoljnih poslova.

Ruski šef diplomatije takođe je obavijestio Beograd da su upućene "odgovarajuće instrukcije stalnim predstavnicima Rusije pri UN u Njujorku, kao i pri EU i NATO u Briselu, i OEBS u Beču".

Pismo Lavrova Dačiću je juče uručio ruski ambasador u Srbiji Aleksandar Čepurin. Dačić i Čepurin su na sastanku u Ministarstvu spoljnih poslova razmotrili i aktuelna pitanja bilateralne saradnje dvije države, kao i međusobne podrške u međunarodnim organizacijama.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: