Vučić: Beograd štiti Srbe na Kosmetu i pomaže Srpskoj | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Vučić: Beograd štiti Srbe na Kosmetu i pomaže Srpskoj

Izvor: SRNA | Datum:17.04.2018.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da politika Srbije nije dodvornička, da je čistija od drugih, da štiti srpske nacionalne interese i usmjerena je na zaštitu srpskog naroda na Kosmetu i na pomoć srpskom narodu u Republici Srpskoj.

On je istakao da saradnja sa Republikom Srpskom nikada nije bila bolja i da tako govori i predsjednik Srpske Milorad Dodik. 

"Ono što mene interesuje je šta Dodik ima da kaže danas o tome da li mu je bolje Republici Srpskoj, da li mu je lično bolja saradnja sa Srbijom. A tu brojevi sve govore", rekao je Vučić za TV "Pink". 

On je predsjedniku Republike Srpske zahvalio za poštovanje prema Srbiji. 

Prema njegovim riječima, Dodik je tražio način da uradi stvari dobre za Republiku Srpsku i bilo mu je potrebno da ima saradnju sa vlastima u Srbiji. 

"Kada je Srbija više pomagala Srpskoj? Nikad. Kada su Srbi sa Kosova i Metohije osjećali veću podršku države u gotovo nemogućim uslovima?", upitao je Vučić. 

On je rekao da Srbija vodi isključivo svoju politiku i ne podliježe pritiscima, niti zahtjevima koje periodično dobija kao onaj da uvede sankcije Rusiji ili protjera ruske diplomate. 

"Sve saslušamo i sve čujemo, a onda kažemo hvala, mi imamo svoju politiku", rekao je Vučić. 

On je podsjetio da je upravo Rusija uložila veto na rezoluciju o Srebrenici koju je 2015. godine inicirala Velika Britanija s ciljem da Srbi, uz narode Ruande, budu proglašeni jedinim genocidnim narodom nakon Drugog svjetskog rata. 

"Stavili su veto i mi Srbi smo izbegli tu vrstu žiga, stigme.... Oni kažu- `Hajde, uradi to protiv Putina`. Izvinite, mi imamo svoju računicu. Svoju zemlju. Moj posao je da brinem o Srbiji. Mnogo volim Veliku Britaniju i SAD. Sve njih mnogo volim, ali ni blizu kao Srbiju", rekao je Vučić. 

On je naglasio da srpski interes nije da protjeruje ruske diplomate. 

"Sa kojim obrazloženjem da dođem kod ambasadora Rusije u Beogradu Aleksandra Čepurina i kažem - `Molim vas sada sklonite jednog diplomatu`. Mi to moramo da uradimo. Sa kojim moralnim opravdanjem...Šta su nam loše uradili", rekao je Vučić.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: