Samoproglašeno Kosovo nije ušlo u Interpol | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Samoproglašeno Kosovo nije ušlo u Interpol

Izvor: rtrs | Datum:20.11.2018.

Ni nakon drugog kruga glasanja samoproglašeno Kosovo nije uspjelo da obezbijedi članstvo u Interpolu.

Kako prenosi RTS, protiv prijema Kosova glasala je 51 država, 68 je bilo za, a uzdržano 16.

Kako "Blic" saznaje, predstavnici Prištine su demonstrativno napustili salu nakon što su rezultati glasanja saopšteni.

Prilikom prvog glasanja u Generalnoj skupštini Interpola, takozvano Kosovo nije dobilo potrebnu većinu od dvije trećine glasova članica Interpola za prijem u svjetsku policijsku organizaciju.

Prema nezvaničnim informacijama, ovakav ishod glasanja navodno je iznenadio i predsjedavajućeg Generalne skupštine i Generalnog sekretara, nakon čega je određena pauza od 20 minuta prije drugog glasanja.

Ministar policije Nebojša Stefanović se oštro usprotivio odluci da se odredi pauza, i pitao je predsjedavajućeg na osnovu kog pravila se to dogodilo, na šta nije dobio odgovor.

On je još juče upozorio da postoji namjera da se zbune države o načinu kako se glasa.

I prištinski mediji navode da Kosovo nije uspjelo da obezbijedi dovoljan broj glasova za članstvo Kosova u Interpolu u prvom krugu, kao i da će nakon polusatne pauze biti održan drugi krug glasanja, javlja prištinska "Gazeta Ekspres".

"Gazeta" navodi i da su Maroko i Rusija glasale protiv prijema Prištine u članstvo te međunarodne policijske organizacije.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: