Vučić: Učinićemo sve da sačuvamo mir, samo bez ponižavanja | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Vučić: Učinićemo sve da sačuvamo mir, samo bez ponižavanja

Izvor: Tanjug | Datum:13.12.2018.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da namjera Prištine da formira vojsku nije u skladu ni s pravom, ni s Rezolucijom 1244 i dodao da je dužnost Kfora da tu vojsku raspusti.

Aleksandar Vučić je rekao da je Kosmet za Srbiju velika muka, posebno zbog poteza Prištine i najave formiranja vojske, što nije zasnovano ni na pravu ni na Rezoluciji 1244.

"Obaveza Kfora je da raspusti vojsku. Ali, oni to neće uraditi, reći će da se sve promijenilo od kada su proglasili nezavisnost", rekao je Vučić u Trsteniku nakon otvaranja fabrike kablova za auto-industriju.

Dodao je da nas to dovodi u veoma tešku situaciju, ali da svim majkama poručuje da ćemo činiti sve što možemo da pomognemo narodu na KiM i da sačuvamo mir.

"Sve što možemo", poručio je on Trsteničanima okupljenim na otvaranju fabrike kablova za auto-industriju "Amphenol Automotive Technology".

Uputio je još jednu poruku, kako kaže, - svijetu. "Nemojte da ponižavate Srbiju i srpski narod, jer to vam ni srpski narod ni Srbija neće dozvoliti", rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je prethodno o Kosovu razgovarao sa šefom Unmika Zahirom Taninom.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: