Đukanović: Neću podnijeti ostavku | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Đukanović: Neću podnijeti ostavku

Izvor: srna | Datum:14.03.2019.

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović rekao je da neće podnijeti ostavku do 16. marta, što je bio jedan od zahtjeva organizatora građanskih protesta "Odupri se 97.000".

Đukanović navodi da protesti u Podgorici protiv vlasti nisu građanski, već politički, i iza njih, kako kaže, stoje opozicione partije sa jasnim političkim idejama.

On smatra da su ideje protesta artikulisale parapolitičke strukture koje godinama "kreiraju ideju nasilne promjene vlasti", kao i da je specijalni tužilac Milivoje Katnić u pravu kada kaže da su protesti povezani sa tim što se približava presuda optuženima u slučaju za pokušaj terorizma na dan izbora 2016. godine.

- Među učesnicima protesta imate cijeli konglomerat političkih interesa, a jedan od važnijih je i taj interes Demokratskog fronta koji žele da pobjegnu od odgovornosti - rekao je Đukanović za Televiziju Crne Gore.

Đukanović, koji je lider Demokratske partije socijalista, ističe da se "dio opozicije uzda u revoluciju".

- Ko se uzda u to, tanki su mu argumenti - rekao je Đukanović, naglasivši da se ne raduje ničijoj krivičnoj odgovornosti, ali i da niko ne može zarad svog interesa da ugrožava bezbjednost građana.

On kaže da je svjestan da u Crnoj Gori ima nezadovoljnih, te da je vlast uvijek spremna za razgovor, ali da na ultimatume ne pristaju.

Đukanović je rekao da isti interes, kao i DF, danas ima i vlasnik Atlas grupe Duško Knežević, ali da nema razloga da se plaši Kneževićevih prijetnji da će objaviti kompromitujući materijal o njemu.

On ističe da je Knežević, koji je pobjegao u London, očigledno, prema vlastitom priznanju, počinio određene sumnjive poslove i svjestan je da je pod istragom i vjerovatno pred optužnicom.

- Tražio je pomoć i od mene da ne bude procesuiran. Nakon što je dobio logičan odgovor da u Crnoj Gori danas ne postoji taj politički autoritet koji će sudu, ili tužiocima narediti šta i kako da rade, on /Knežević/ je odlučio da pobjegne iz Crne Gore i da svoj slučaj prebaci sa pravnog na politički teren - rekao je Đukanović.

Kada je riječ o nedavnom slavlju nakon pobjede albanskih stranaka u Tuzima tokom kojeg su se vijorile zastave terorističke OVK-a i velike Albanije, Đukanović ističe da su danas u modi, ne samo u Crnoj Gori, nacionalne ideje.

Prema njegovim riječima, došao je trenutak kada su Tuzi dobile opštinu i kada su nacionalne partije osjetile šansu da preuzmu odgovornost za upravljanje opštinom.

- To je legitimno. Drugi dio priče su greške vladajuće koalicije na državnom nivou, zašto nisu napravile korak više da predstave superiornost svoje političke ponude. Imali smo regularan proces i čestitam pobjedničkoj koaliciji. Vjerujem da će to ići u prilog crnogorskoj multietničkoj stabilnosti - rekao je Đukanović.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: