Vučić u Tirani o Kosovu: Ulazimo u tešku fazu | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Vučić u Tirani o Kosovu: Ulazimo u tešku fazu

Izvor: RTS | Datum:09.05.2019.

Predsjednik Aleksandar Vučić rekao je novinarima u Tirani da je jasno da, kada je riječ o Kosovu i Metohiji, ne idemo u "mirnije i lakše vode".

Aleksandar Vučić je, obraćajući se novinarima nakon sastanka lidera procesa Brdo-Brioni, rekao da se čulo i vidjelo koliko ima "svakovrsnih sukoba, ne samo na Zapadnom Balkanu, već i nešto šire".

Predsjednik je rekao da je zadovoljan što je razgovor bio "otvoren, relaksiran", što je bilo neuobičajeno.

"I ja sam im (Prištini) rekao: ne vredi, možete da pozovete Kolindu (Grabar Kitarović), (Boruta) Pahora, Amerikance, to je pitanje odnosa Srba i Albanaca, mi to moramo da rešimo, nema sile koja može da natera Srbiju da se ponaša suprotno svojim nacionalnim interesima", poručio je predsjednik.

Dodao je da je predstavnicima vlasti u Prištini rekao da razgovori nisu teatar, u kom se za unutrašnju javnosti "pričaju bajke o ujedinjavanju".

"Ulazimo u tešku fazu. Rezultati su takvi da će nam biti sve teže, neće biti nimalo lako, videli su se i spojile brojne teze i u BiH. Naše je da nastavimo da radimo", istakao je predsjednik napominjući da sa Albancima moramo da razgovaramo.

"Srbi i Albanci će biti najveći narodi u narednih 100-200 godina, ako nećemo da uradimo nešto za narednih 200 godina, onda je to jako loše od nas", napomenuo je Vučić. 


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: