Crnadak na zasjedanju Komiteta ministara Savjeta Evrope u Helsinkiju | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Crnadak na zasjedanju Komiteta ministara Savjeta Evrope u Helsinkiju

Izvor: SRNA | Datum:15.05.2019.

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Igor Crnadak učestvovaće u naredna dva dana na zasjedanju Komiteta ministara Savjeta Evrope u Helsinkiju.

Skup će biti otvoren diskusijom o temi "Trenutni izazovi za budućnost Savjeta Evrope", najavljeno je danas iz ovog ministarstva.

Prije početka zasjedanja Crnadak će se sastati sa ministrom inostranih poslova Finske Timom Soinijem, čija zemlja preuzima predsjedavanje Savjetu Evrope, ali i Savjetu Evropske unije.

U saopštenju je navedeno da će se tokom zasjedanja raspravljati o hitnim političkim i finansijskim izazovima sa kojima se suočava Komitet ministara Savjeta Evrope u njegovom nastojanju očuvanja misije na temelju zajedničkih vrijednosti i obaveza koje su prihvatile sve zemlje članice.

Na zasjedanju će biti predstavljen godišnji izvještaj generalnog sekretara koji uključuje niz konkretnih prijedloga čiji je cilj jačanje Savjeta Evrope za njegovo buduće djelovanje u rješavanju aktualnih konflikata i kriza u Evropi.

Neformalno će se razgovarati i o temi "Borba protiv nejednakosti i zaštita ljudskih prava u Evropi".

Zasjedanje će biti zatvoreno svečanom predajom predsjedavanja Francuskoj, ističe se u saopštenju. 


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: