Vučić: Cilj zastrašivanje Srba, pretučen i priveden i ruski državljanin | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Vučić: Cilj zastrašivanje Srba, pretučen i priveden i ruski državljanin

Izvor: RTRS | Datum:28.05.2019.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u obraćanju poslanicima u Skupštini Srbije da je cilj današnje akcije na sjeveru Kosmeta zastrašivanje Srba.

Vučić je rekao da su uhapšene 23 osobe srpske i bošnjačke nacionalnosti, najviše iz kosovske policije, u tri srpske opštine na sjeveru Kosova i Metohije. Potvrdio je da su vojne i policijske jedinice u punoj pripravnosti.

- Jutros u 5.55 časova krenula je akcija kada su specijalci upali na teritoriju sjevera Kosmeta sa 73 vozila, uglavnom oklopnih, i dugim cijevima. Još 50 vozila čeka u južnoj Mitrovici i još toliko na teritoriji Srbice od kojih je osam već upućeno na Zubin Potok - naveo je on i dodao da je riječ o pokušaju potpune kriminalizacije srpskog naroda, koji je, istakao je, uznemireniji nego ikad.

Vučić je istakao da je najteže stanje u Zubinom potoku, gdje se nenaoružani građani suprotstavljaju albanskim naoružanim jedinicama.

- Srbi nisu raspolagali naoružanjem, Albanci su im pucali iznad glava bojevom municijom. Imamo dokaze da su upadali u kuće i razbijali sve - rekao je Vučić.

On je rekao da postoje informacije da je pretučen i priveden jedan ruski državljanin - Miheal Krasnoščenko, radnik UNMIK-a i da su o tome obaviještene ruske vlasti.

Predsjednik je rekao da će Vojska Srbije zaštititi srpski narod na sjeveru Kosmeta ukoliko dođe do eskalacije sukoba ugrožavanja njihove bezbjednosti.

Poručio je da će Srbija očuvati mir i da će uvijek štititi svoj narod.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: