Dodik i Cvijanovićeva sa Perovićem: Značajna saradnja Sankt Peterburga i Srpske | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Dodik i Cvijanovićeva sa Perovićem: Značajna saradnja Sankt Peterburga i Srpske

Izvor: RTRS | Datum:08.06.2019.

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović posjetili su Kancelariju Predstavništva Republike Srpske Sankt Peterburgu.


Predsjednica Srpske izrazila je zadovoljstvo radom kancelarije Predstavništva Republike Srpske u Sankt Peterburgu na poboljšanju imidža Srpske.

Cvijanovićeva je istakla doprinos Predstavništva u povezivanju privrednih subjekata, kao i u oblasti kulture i zdravstva, saopšteno je iz kabineta predsjednice Republike.

Ona je ukazala na sve značajniju saradnju Republike Srpske i Sankt Peterburga, te istakla da je potpisivanjem Mape puta za realizaciju prioritetnih pravaca saradnje između Srpske i Sankt Peterburga 2019-2021. data nova energija i zamah saradnji na polju ekonomije, kulture, turizma, zdravstva, omladine i sporta.

Dodik i Cvijanovićeva razgovarali su sa Duškom Perovićem, šef Predstavništva Republike Srpske u Moskvi, o radu kancelarije Predstavništva u Sankt Peterburgu.

Kancelarija Predstavništva Srpske u Sankt Petereburgu počela je sa radom u novembru 2018. godine za vrijeme održavanja međunarodnog kongresa Slovenski svijet.

Na Međunarodnom ekonomskom forumu, koji ove godine bilježi rekordnu posjećenost - više od 1.500 kompanija svijeta, 17.000 panelista, predstavnika međunarodnih vlada, stručnjaka iz raznih oblasti, ali i hiljade novinara koji prate ovaj značajni skup.

Za danas, kada je i završni dan Foruma, planiran je poslovni dijalog predstavnika Evroazijskog ekonomskog saveza i Asocijacije nacija jugoistočne Azije, Rusije i Azerbejdžana, kao i Rusije i Japana.

Dodik i Cvijanovićeva juče su prisustvovali plenarnoj sjednici Ekonomskog foruma na kojoj su se obratili predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin, predsjednik Kine Si Đinping i generalni sekretar UN Antonio Guteres, te razgovarali sa predstavnicima kompanije Zarubežnjeft.

Tokom Foruma potpisana je "Mapa puta" - aktivnosti za realizaciju prioritetnih pravaca saradnje Sankt Peterburga i Republike Srpske za period 2019-2021. godina, a na marginama skupa Dodik i Cvijanovićeva imali su brojne bilateralne susrete.

Dodik je, između ostalih, razgovarao u odvojenim susretima sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem Lavrovom i ministrom inostranih poslova Katara Muhamedom binom Abdulrahmanom el Tanijem.

Cvijanovićeva je prvog dana učestvovala i na panelu pod nazivom "Jednake mogućnosti u digitalnom dobu".


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: