VUČIĆ OPTIMISTIČAN: Imaćemo još veći rast – povećanje penzija i plata neće biti jednokratno! | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

VUČIĆ OPTIMISTIČAN: Imaćemo još veći rast – povećanje penzija i plata neće biti jednokratno!

Izvor: Tanjug | Foto: Tanjug | Datum:24.10.2015.
Premijer Srbije Aleksandar Vučić, rekao je sinoć, komentarišući pozitivnu ocenu druge revizije aranžmana sa MMF-om, da želi još bolji fiskalni deficit i poručio da povećanje plata i penzija neće biti jednokratno.

Aleksandar Vučić (Foto: Tanjug printskrin)

„Svaka nova revizija koju na tako pozitivan način prođemo znači da smo bliže, ne samo konačnom izlasku iz krize, već uspostavljanju normalne, pristojne i uspešne Srbije“, rekao je Vučić za RTS, povodom potvrde MMF-a da je pozitivno ocenjena druga revizija aranžmana sa Srbijom.

„MMF je veoma zadovoljan merama fiskalne konsolidacije, nivoom fiskalnog deficita koji je značajno niži od očekivanog, ali su veoma zadovoljni, i ono što je možda još značajnije, što smo uprkos merama fiskalne konsolidacije, uspeli privredu da pokrenemo iz recesije u pozitivan trend, i u narednim godinama se više ne predviđaju recesije“, rekao je premijer.

Vučić je istakao da će pozicija Srbije na listi Svetske banke kada je u pitanju mesto za investicije biti „dramatično bolja“.

„Mislim da smo mnogo toga uradili da budemo bolje mesto za investicije, videćemo to sledeće nedelje. Kako mi saznajemo, to mesto je dramatično bolje“, ocenio je Vučić.

Na pitanje kakvu ocenu očekuje prilikom sledeće posete MMF-a 29. oktobra i šta bi tada moglo da predstavlja problem, Vučić je odgovorio da „to jeste pitanje racionalizacije u javnoj upravi i to jesu naše strukturne reforme – pre svega rešavanje problema 17 preduzeća, onih najvećih koja i dalje štitimo, gde radi 21.964 ljudi“.

„Po tom pitanju ćemo morati da postignemo mnogo ozbiljnije rezultate u narednih nekoliko meseci, moraćemo i dalje brojne, teške mere da donosimo“, poručio je premijer Srbije.

Upitan šta piše u predlogu budžeta za narednu godinu, Vučić je odgovorio da su određena ministarstva predložila značajne uštede i da veruje da će i drugi da se ugledaju na njih.

„Očekujem uštede u svakom slučaju sem na kapitalne investicije. Kao predsednik Vlade neću dozvoliti veću troškovnu stranu budžeta od one koja je predviđena za 2015, što znači da želim još bolji fiskalni deficit“, kazao je Vučić.

Vučić je dodao da će Srbija naredne godine imati niži deficit nego ove i da treba mnogo sarađivati i sa lokalnim samoupravama. „Imaćemo veći rast nego ove godine i uspećemo sa MMF-om da se dogovorimo, neće to biti veliko, ali će biti povećanja plata i penzija“, poručio je Vučić.

Na pitanje da li će povećanje biti jednokratno ili procentualno kako je najavljivao ministar finansija Dušan Vujović, Vučić je odgovorio da ono neće biti jednokratno.

„Kada je jednokratno to je lepo i to je u redu, ali ne može da bude samo jednokratno. Mora da bude stalno, jer kada je jednokratno, onda to govori da ste neozbiljni i da to ne mora da bude sledeći put. Dakle, neće biti jednokratno“, zaključio je Vučić za RTS.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: