Vučić otvorio rusko-srpski poslovni forum u Moskvi | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Vučić otvorio rusko-srpski poslovni forum u Moskvi

Datum:27.10.2015.
Premijer Srbije Aleksandar Vučić otvorio je u Moskvi rusko-srpski biznis forum.

Rusko-srpski forum u Moskvi (foto: Twitter @SerbianPM) - Predstavnici oko 120 kompanija iz Srbije i oko 100 ruskih imaće priliku da razgovaraju o uslovima investiranja u Srbiju, ali i konkretnim planovima u direktnim međusobnim razgovorima, rekao je ranije predsjednik Privredne komore Srbije Čadež.

"Očekujem da se vratimo sa konkretnim ugovorima", izjavio je Čadež, ističući da je riječ o najvećoj i najznačajnijoj privrednoj delegaciji Srbije u posjeti Ruskoj Federaciji.

On je istakao da je riječ prevashodno o kompanijama iz oblasti poljoprivrede i prehrambene industrije, metaloprerađivačke industrije, proizvodnje guma i plastike, turizma, i da bi trebalo da se očekuju dobri rezultati.

"Ne samo da smo se dobro spremili kada je riječ o projektima, nego su i kompanije, u pripremnoj fazi, slale svoje projekte i ideje šta bi za njih bilo interesantno, na osnovu čega smo tražili partnere među ruskim kompanijama", rekao je Čadež.

U međuvremenu, ruska vlada je saopštila da će Vučić danas razgovati sa ruskim premijer Dmitrijem Medvedevom.

"Biće razmotrena aktuelna pitanja trgovinsko-ekonomske saradnje, uključujući realizaciju zajedničkih projekata iz oblasti energetike, industrije, transporta i poljoprivrede ", navedeno je na sajtu ruske vlade.

Po završetku razgovora planirano je potpisivanje niza dokumenata i obraćanje medijima.

Medvedev i Vučić će sutra posjetiti forum "Otvorene inovacije".


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: