Pozitivna preporuka za osam ministara i devet zamjenika | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Pozitivna preporuka za osam ministara i devet zamjenika

Izvor: SRNA | Foto: RTRS | Datum:23.12.2019.

Komisija za pripremu izbora Savjeta ministara odlučila je da u Predstavnički dom parlamenta BiH danas uputi pozitivnu preporuku za potvrđivanje osam ministara i devet zamjenika ministara, kao i zamjenika predsjedavajućeg Savjeta.

Zamjenik predsjedavajućeg Komisije Halid Genjac saopštio je novinarima da je za ovu odluku glasalo sedam članova, četiri su bila protiv i jedan uzdržan.

Genjac je pojasnio da od predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije očekuje da, nakon proceduralnih provjera, što prije uputi prijedlog kandidata za ministra za ljudska prava i izbjeglice, kao i kandidata za zamjenika ministra bezbjednosti, da bi Komisija za pripremu izbora Savjeta ministara mogla da okonča posao.

Prema njegovim riječima, to mogu da budu već nominovani kandidati Mlađen Božović i Vladimir Mijatović, ali moguće je da budu predložena i neka druga imena.

Član Komisije Dragan Mektić nije prisustvovao sjednici, a predsjedavajući Komisije Staša Košarac uzdržao se od glasanja jer je i na listi kao kandidat za ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara.

Za ministra inostranih poslova u Savjetu ministara imenovana je Bisera Turković, ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staša Košarac, ministra finansija i trezora Vjekoslav Bevavda, ministra komunikacija i transporta Vojin Mitrović, ministra civilnih poslova Ankica Gudeljević.

Za ministra pravde u Savjetu ministara imenovan je Josip Grubeša, za ministra bezbjednosti Fahrudin Radončić, te ministra odbrane Sifet Podžić.

Josip Brkić imenovan je za zamjenika ministra inostranih poslova, Ljiljana Lovrić za zamjenika ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa, Hazim Rančić za zamjenika ministra finansija i trezora, Nedžad Branković za zamjenika ministra komunikacija i transporta, Siniša Ilić za zamjenika ministra civilnix poslova.

Za zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara imenovan je Dževad Mahmutović, za zamjenika ministra pravde Nezir Pivić, za zamjenika ministra odbrane Mijo Krešić i za zamjenika ministra odbrane Mirko Okolić.

Za zamjenike predsjedavajućeg Savjeta ministara imenovani su Vjekoslav Bevanda i Bisera Turković.

Hitna sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH zakazana je za danas u 13.30 časova.Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: