Savjet ministara o privremenom finansiranju za prvi kvartal 2020. | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Savjet ministara o privremenom finansiranju za prvi kvartal 2020.

Izvor: SRNA | Foto: RTRS | Datum:29.12.2019.

Prva sjednica Savjeta ministara u novom sazivu biće održana sutra, a na predloženom dnevnom redu je odluka o privremenom finansiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za prvi kvartal iduće godine.Savjet ministara trebalo bi da razmatra zajedničku socio-ekonomsku reformu za period 2019-2022. godine.

Na predloženom dnevnom redu su i prijedlog odluke o izmjenama i dopuni Odluke o odobravanju višegodišnjeg projekta "Izgradnja graničnog prelaza Bratunac- Ljubovija", te Informacija o projektu izgradnje graničnog prelaza Svilaj.

Savjet ministara trebalo bi da donese odluke o imenovanjima svojih odbora za unutrašnju politiku i za ekonomiju, a predviđeno je i donošenje zaključka o imenovanju predstavnika BiH u međunarodnim finansijskim institucijama - Svjetskoj banci, Međunarodnom monetarnom fondu i Evropskoj banci za obnovu i razvoj.

Pred novim ministrima trebalo bi da se nađe i Nacrt ugovora o finansiranju dionica Koridora "Pet ce" Poprikuše-Nemila i Tarčin-Ivan, između BiH i Evropske investicione banke.

Savjet ministara trebalo bi da se izjasni i o prijedlogu predsjedavajućeg Savjeta Zorana Tegeltije o potrebi otvaranja za javnost sjednica ove institucije.

Početak sjednice zakazan je za 11.00 časova, a po njenom okončanju predviđene su izjave za medije, najavljeno je iz Savjeta ministara.Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: