Mandić: Svetinje se moraju braniti od Đukanovića | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Mandić: Svetinje se moraju braniti od Đukanovića

Izvor: SRNA | Foto: Tanjug/D.G. | Datum:08.02.2020.

Glavni odbor Nove srpske demokratije zaključio je da se mora istrajati u odbrani svetinja Srpske pravoslavne crkve i da je pad aktuelne vlasti neophodan preduslov da Crna Gora krene putem moralne i duhovne obnove.


 Predsjednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić izjavio je da nikada neće pristati da se Crna Gora gradi na antisrpskim osnovama, te podsjetio da je u prošlosti bila država srpskog naroda.

- Danas je uspostavljena na antisrpstvu, a mi se borimo protiv diskriminacije i nasilne asimilacije našeg naroda - rekao je Mandić.

On je dodao da Crna Gora treba da postane pravno uređena država, da građani srpske nacionalnosti i pripadnici SPC ne budu građani drugog reda, te da u Crnoj Gori ne postoji druga pravoslavna crkva osim pomjesne SPC.

Mandić je rekao da borba za odbranu svetinja ima podršku ne samo u pravoslavlju, nego i na najvažnijim međunarodnim adresama.

- Komesar za proširenje EU Oliver Verhelji, koji je boravio u Crnoj Gori govori isto ono što i mi kažemo - da je crkva odvojena od države, da država i partije ne mogu da određuju da li će neka crkva biti autokefalna ili ne, jer jedino crkva ima pravo da to uređuje u skladu sa kanonima - naveo je Mandić.

On je rekao da je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije jasno poručio "ili će pasti zakon ili će pasti Vlada" i da je to moto kojeg svi treba da se pridržavaju u odbrani svetinja i srpstva u Crnoj Gori.

Mandić je poručio da će Nova srpska demokratija i Demokratski front izdržati sve napade kojima su izloženi, kao što su i do sada izdržali.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: