Nikolić: Srbija odavno zaslužila otvaranje poglavlja | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Nikolić: Srbija odavno zaslužila otvaranje poglavlja

Izvor: Tanjug | Foto: Beta | Datum:14.12.2015.
Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić ocijenio je da je Srbija odavno zaslužila otvaranje poglavlja i poručio da je današnje otvaranje ohrabrujuće, ali i da nije vrijeme za euforiju.

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić - Foto: Beta

- Srbija je to odavno zaslužila, ispunila je mnogo uslova koje je bilo veoma teško ispuniti, a nije se vidio izlaz iz tunela. Otvaranje poglavlja je simbolika koja znači da smo i dalje na tom evropskom putu u očima EU, rekao je Nikolić za Kurir.

Srbija će danas u Briselu otvoriti dva od 35 pregovaračkih poglavlja - 32 i 35.

- Vidjećemo da li poglavlja služe da još bolje uredimo državu i postanemo član EU ili eventualno da nam neko u Evropi pokaže da nas ne želi. Ipak, mislim da je ovo ohrabrujući čin. Srbiji treba mir, mudra glava, razumna glava, rekao je Nikolić.

- Ja tu nisam euforičan, mudro i razumno to treba prihvatiti - kao kad smo imali sporazum o pridruživanju ili kad smo postali kandidat za člana. To je uspjeh više i mnogo obaveza više. Kao kad čitate veliku knjigu, pa pređete prvih sto strana, pa drugih sto..., rekao je Nikolić.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: