Dodik: Špijun ne bi trebalo da bude ministar, ali u BiH je sve moguće | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Dodik: Špijun ne bi trebalo da bude ministar, ali u BiH je sve moguće

Izvor: RTRS | Datum:18.06.2020.

Nakon što je SDA za novog ministra bezbjednosti u Savjetu ministara predložila Selmu Cikotića, stižu burne reakcije sa svih strana, a uporedo s tim isplivavaju brojni detalji iz Cikotićeve prošlosti.

- To će reći službe, ako je neko u stranoj službi ne bi trebalo da bude ministar. Ali u Bosni je sve moguće, ali treba na dnevni red staviti dosadašnja imenovanja. Neće se moći razmatrati imenovanje bilo kog ministra. Bošnjaci su se politički zaigrali, prvo su odlagali godinu dana formiranje Savjeta ministara, a kada je trebalo da se završi prekršili su raniji dogovor o tome - rekao je srpski član Predsjedništva BiH, Milorad Dodik.

Osporili su ministra koji predlaže Republika Srpska i uveli tako novu praksu koja nije dobra, ali oni su to birali. Možda će ih stići nešto takvo slično, dodaje Dodik.

Nekadašnji ministar bezbjednosti u SM Selmo Cikotić, često se pominje u dokumentima Vikiliksa kao jak američki partner.

Kako stoji u dokumentima wikileaksa, on se zalaže za unitarnu BiH, put u NATO, što znači samo jedno - da je plan da se MUP Republike Srpske prebaci na zajednički nivo.


 
 


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!
loading...

Najčitanije u ovoj kategoriji: