RIK obradio 61 odsto materijala, bez promjena u poretku stranaka | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

RIK obradio 61 odsto materijala, bez promjena u poretku stranaka

Izvor: RTRS | Datum:22.06.2020.

Republička izborna komisija Srbije tokom noći pregledala je više od 68 odsto biračkih mjesta, što je oko 61 odsto biračkog tijela.
 
Preliminarni rezultati su slični onim koje je komisija objavila sinoć i pored SNS-a koji je osvojio najveći broj glasova u Parlament trenutno ulaze još samo koalicija SPS-JS i SPAS Aleksandra Šapića kao i stranke nacionalnih manjina.

Preliminarni rezultati pokazuju da je SNS osvojila 61,24 odsto glasova, SPS-JS 10,43 i SPAS Aleksandra Šapića 3,73 odsto glasova.

U Republičkoj izbornoj komisiji kažu da je ostalo manje od 40 odsto biračkog materijala da se obradi,  a konačni rezultati biće saopšteni najkasnije do četvrtka u 20.00 časova.

Prema preliminarnim projekcijama, u budućem sastavu Parlamenta SNS će imati 189 poslanika, a u republički Parlament ulaze još SPS-JS sa 32 poslanika i lista Aleksandra Šapića sa 12, kao i stranke nacionalnih manjina.  

Glasovi sa Kosmeta dopremljeni u Vranje 

Po uputstvu Republičke izborne komisije glasački materijal sa Kosova i Metohije, iz Kosovskog pomoravlja, dopremljen je u Vranje sat i po poslije ponoći, uz pratnju OEBS-a i članova biračkih odbora.

U Osnovnoj školi "Radoje Domanović" u Vranju broje se glasovi sa 70 biračkih mjesta.

Novina je to što su prilikom utvrđivanja rezultata glasanja u Raškoj i Vranju prisutni i članovi radnog tijela. Rezultate glasanja saopštiće Republička izborna komisija u toku dana.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: