Danas glasanje o povjerenju vladi Mila Đukanovića | Herceg Televizija Trebinje

Politika - Region

Danas glasanje o povjerenju vladi Mila Đukanovića

Izvor: SRNA | Foto: SRNA | Datum:26.01.2016.
Crnogorski parlament nastaviće raspravu o povjerenju vladi premijera Mila Đukanovića, poslije čega će uslijediti glasanje.

Milo Đukanović - Foto: SRNA

Prvi dan rasprave obilježila je razmjena optužbi između, sada već bivših koalicionih partnera DPS-a i SDP-a.

Premijer Milo Đukanović poručio je da nakon ove sjednice više neće biti mjesta za one koji su se, kako je rekao, navikli da istovremeno budu i vlast i opozicija, misleći pritom na SDP, prenijeli su podgorički mediji.

Na drugoj strani, lider SDP-a Ranko Krivokapić tvrdi da ova vlada traži podjelu parlamenta, poslušnike, a ne poslanike.

Đukanović, koji je poručio da je kriza u odnosima partnera u vladajućoj koaliciji (DPS- SDP) kulminirala ocjenama da je vlada tehnička i da je njeno trajanje politički racionalno do trenutka donošenja odluke o pozivu NATO za otpočinjanje pristupnih pregovora sa Crnom Gorom. Zbog toga je, istakao je on, i pokrenuo pitanje povjerenja vladi.

"Slijed političkih događaja pojačao je nepovjerenje u odnosima DPS-SDP. Ovakvo nekonzistentno funkcionianje vlasti tolerisao sam samo zarad dobijanja pozivnice za NATO", istakao je Đukanović, naglašavajući da je poseban kamen spoticanja u odnosima sa SDP-om bio na polju značajnih investicija.

Da bi vlada opstala, potrebno je da je podrži većina poslanika od ukupnog broja, odnosno 41 poslanik. Vladajuća većina ima 44 poslanika, od kojih su pet iz SDP-a, manje članice vladajuće koalicije.


Kategorija: Region

Šta Vi mislite o ovome?

NAPOMENA: Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove Herceg RTV već samo autora komentara! Molimo čitaoce da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja!

Najčitanije u ovoj kategoriji: